Szabadidő

Leszakadt egy darab a szerelmesek hídjából

Romantika ide vagy oda, a híd teherbíró-képessége bizony véges.

Vasárnap leszakadt a párizsi Művészetek hídjának egyik korlátja. A híd arról nevezetes, hogy a szerelmesek a nevükkel vagy monogramjukkal ellátott lakatokat rögzítenek a korlátján, illetve gyakorlatilag az összes lehetséges pontján, amit érnek, majd a lakat kulcsát a Szajnába dobják. Minden bizonnyal a töméntelen mennyiségű lakat súlyának adta meg magát a korlátdarab.

A leszakadt rész szerencsére nem zuhant a Szajnába, ahol egymást érik a turistahajók, és magát a hidat is gyorsan kiürítették, így az eset során senkinek nem esett baja. A hiányzó korlátdarabot átmenetileg egy falappal pótolták.

A francia fővárosban egyébként már nem csak a Művészetek hídján, de más hidakon és egyéb turistalátványosságokon is felbukkantak a szerelemlakatok. A lakatmánia ellen februárban civilek indítottak kampányt, elsősorban azzal érvelve, hogy a lakatok elcsúfítják a hidakat, a Szajnát pedig szennyezik a lakatkulcsok.

Anne Hidalgo, Párizs polgármestere eddig semmit sem tett a lakatok ellen, ám a korlát leszakadása után vélhetőleg kénytelen lesz valamit lépni.

Szerintünk semmiképp nem lesz egyszerű dolga, ugyanis egy ilyen szokást megfékezni, korlátozni, pláne pedig teljesen megtiltani nehéz ügy. Persze levághatnák a lakatokat és őrt állíthatnának minden egyes hídra, illetve olyan helyre, ahol a turisták lakatokat szoktak elhelyezni, akik aztán rájuk szólhatnának, akár meg is bírságolhatnák őket… Mindez azonban valószínűleg többet ártana a város, pláne pedig a városvezetés jó hírének, mint amennyit használ. A legpraktikusabb megoldás talán az lenne, ha néha megtisztítanák a hidakat a teherbírást veszélyeztető lakatmennyiségtől, majd hagynák újra gyűlni a lakatokat a következő takarításig. 

Leszakadt egy darab a szerelmesek hídjából

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top