Szabadidő

A kutya, aki allergiás a kutyalétre

Olyat hallottunk már, hogy egy kutya allergiás a csirkehúsra. Sőt a nővérem tacskója a bolha nyálára volt érzékeny, szinte lekopaszodott szegény, mire kiderült a baja. De ez a labrador pont olyasmikre allergiás, ami minden kutyának napi rutin.

Ruby, az Edinburgh-ban élő hároméves labrador ugyanis allergiás minden fajta kutyatápra, a tejre, a poratkára és bizonyos füvekre is. A kutya szigorú vegetáriánus házikoszton él, és gyógyszert szed az allergia okozta tünetekre. Gazdája, Karen, a lakást a poratka-allergia miatt kénytelen patikatisztaságban tartani, és minden alkalommal, ha elhagyják azt, hazaérkezésükkor különös gonddal kell az út porát lekefélnie az állat bundájáról.

“Az emberek rácsodálkoznak arra, hogy miként etetem a kutyám, és ha elmagyarázom, hitetlenkednek, hogy miként lehet Ruby allergiás mindarra, amit egyébként szeretnie kéne. Pedig ez épp olyan, mint hogy az emberek között is van laktóz- és gluténérzékeny. Az én kutyám a kutyatápra allergiás” – mesélte a gazdi.

A kutya, aki allergiás a kutyalétre

Nekem is három kutyám van. Az egyikük, Rommel szinte már kórosan sovány. Néha azon gondolkozom, talán agárvér van benne. Egy vizsgálat nálunk sem ártana.

A kutya, aki allergiás a kutyalétre

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top