Szabadidő

Így keress állást a közösségi médiában

A Facebook, Pinterest, Twitter jó kikapcsolódási lehetőséget nyújt mindenki számára, de azért ezek a platformok nem csak erre szolgálnak. Nagyon is a hasznunkra tudnak válni például álláskereséskor is.

Facebook

A Facebook segítségével többféleképpen is találhatunk munkát. Az egyik legegyszerűbb és leginkább kézenfekvő lehetőség, hogy lájkoljuk az online álláskereső oldalak Facebook-oldalát. Persze ezeken az oldalakon nem tudhatunk meg mindent az állásról, inkább csak egyfajta kapuként működnek a cégek honlapjához, ahol a pontos részleteket tudhatjuk meg. Talán a két legnagyobb ilyen álláskereső Facebook-oldal a Szárnyas Fejvadász és a Közösségi munkaközvetítő.

A rajongói oldalak mellett sok csoportot is találunk, amik az álláskeresőknek próbálnak segíteni. Ezek egy része zárt csoport, de könnyen csatlakozhatunk hozzájuk. Valószínűleg minden nagyvárosnak van legalább egy álláskereső csoportja.

 

Az álláslehetőségek több mint 80 százalékát megtaláljuk valamelyik közösségi felületen (a LinkedIn kimondottan erre is specializálódott). Hogyan érdemes elkezdenie kihasználni a Twittert és Linkedint? Tudd meg a Közösségi média blogról!

Így keress állást a közösségi médiában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top