Szabadidő

Hazug, tanárral kavaró kamaszok

Gondoltam, írok egy kritikát a Pretty Little Liars (Hazug Csajok Társasága) sorozatról, elvégre a hétvégén ledaráltam 18 részt, igazi hős vagyok. De rájöttem, hogy összesen öt gondolatom támadt az egész tinis drámáról.
Röviden:
A sorozat központjában öt lány (Aria, Hanna, Emily, Spencer, Alison) áll, akik közül az egyikük, Alison egy rejtélyes éjszaka után eltűnik, de a testét nem találják sehol. Egy évvel később a lányok eltávolodtak egymástól, de hirtelen rejtélyes üzeneteket kapnak egy titkos A-tól. Ki lehet vajon az az A? És miért tudja a lányok összes titkát?

1. Olyan, mint a Született feleségek, csak az átlagéletkor nem 40, hanem 17 év.

A hazug, tanárral kavaró kamaszok
A hazug, tanárral kavaró kamaszok

2. A gimis csajok úgy öltöznek fel – ha iskolába mennek –, mintha most másztak volna elő az egyik Hajógyári-szigeten található szórakozóhelyről. Lehet naiv vagyok, de áruljátok már el, egy IV. kerületi gimiben is így járnak iskolába a lányok?

A hazug, tanárral kavaró kamaszok

3. Nem számít, hogy 30 éves vagy, amíg nem látszik, nyugodtan játszhatsz 16 évest, mert ez Hollywood.

4. Értem én, hogy ez egy sorozat, de négy 16 éves családjából tényleg senki veszi észre, hogy a csemetéje belekeveredett egy pszichopata őrült játékába?

A hazug, tanárral kavaró kamaszok

5. És jöjjön az ötödik pont. Legyen ez a kifejtős rész. Az egyik főszereplő csaj – tényleg mind tök egyforma, ne várjátok tőlem, hogy megjegyezzem, melyik – a friss diplomás irodalomtanárával kavar. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem 16 évesen eszembe nem jutott, hogy a viszonylag fiatal férfi tanáromba szeressek bele. Oké, az 15 évvel ezelőtt volt. Oké, ez egy sorozat. Oké, lehet én vagyok maradi/konzervatív/begyepesedett – na ezt talán nem mondanám –, de tényleg csak nekem van azzal bajom, hogy már a sokadik amerikai tinisorozatban látom (90210, Pretty Little Liars…) azt, hogy a gimis lány “lamúrozik” a szuperfiatal, szuperdögös irodalomtanárral? “Miért zavar? Mert a férfi egy tanár? Az is zavarna, ha a kamasz lány egy 23 éves taxissal, mixerrel, orvostanhallgatóval kavarna? Az jobban elfogadható?” – kérdezte egy haverom tőlem. Nem tudom. Jobban?…

A hazug, tanárral kavaró kamaszok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top