Szabadidő

Derült égből villámcsapás – A galaxis őrzői lett a nyár legnagyobb filmsikere

A géppuskás mosómedve mindent visz. Miután a Sin City folytatása megbukott a hétvégén Amerikában, ismét Mordály és balhés űrcsapata állt a mozijegyeladások élére, jókora meglepetést okozva.

Senki nem gondolta volna, hogy egy géppuskás mosómedve és egy beszélő fa űrben játszódó kalandját ennyire imádni fogják, de immár a premiere negyedik hetében is vezeti a sikerlistát Amerikában A galaxis őrzői úgy, hogy még a negyedik hetében is tizenhétmillió dollárt szedett össze. Mi történt? A korai box office elemzések még bőven azt jósolták, hogy az idei nyár a folytatások terepe lesz. Az e téren legnagyobb szakértőnek számító boxofficemojo oldal nyár eleji jóslatokba bocsátkozó cikke mindössze a hetedik helyre várta A galaxis őrzőit a nyár végi összesítésben, olyan filmek mögé, mint az Így neveld a sárkányodat 2., az új X-Men, a Transformers IV., A majmok bolygója – Forradalom, a Godzilla és A csodálatos pókember második része.

Ehhez képest egyedül a Transformers folytatása érdekelte hasonló mértékben az embereket, a többi film messze alulteljesített Űrlord és csapata akciójához képest. Úgy fest, az amerikaiak megelégelték, hogy egyfolytában folytatásokkal akarják traktálni őket, és inkább valami újra, valami eredetire vágytak. De az is lehet, hogy a film a Star Wars-éhoz hasonlító hangulata és a belőle áradó nyolcvanas évekbeli nosztalgia fogta meg a nézők seregeit. Egy biztos: ekkorát ritkán tévednek a szakértők, hiszen a film lazán össze fog kaparni háromszázmillió dollárt (most 252-nél tart) csak az USA-ban. Az már csak a bónusz, hogy Magyarországon is hasonló sikernek örvend, bár nálunk a Transformers IV mellett az Így neveld a sárkányodat folytatását is le kell majd győznie az elsőségért. Talán csak hetek kérdése.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top