Szabadidő

Robert Downey Jr. megható sorai elhunyt édesanyjához

Egy sztárnak akkor is mosolyognia kell filmjei díszbemutatóin, ha épp elhunyt egy fontos családtagja. Nem könnyű Robert Downey Jr.-nak, akinek édesanyja a múlt héten halt meg. A sztár a Facebook-oldalára tette ki szívhez szóló búcsúlevelét.

Robert Downey Jr. nyolcvanéves édesanyja, Elsie a múlt héten hunyt el egy tavalyi szívroham utáni komplikáció következtében, miközben fia épp A bíró című új filmjét próbálja vörös szőnyeges díszbemutatókon, mosolyogva népszerűsíteni. Lehet, hogy ez élete egyik legnehezebb színészi munkája. Mindeközben arról is tanúbizonyságot tett, hogy igazi mély érzésű férfi, akinek szívéhez nagyon is közel állt az édesanyja, mivel a Facebook-oldalán egy gyönyörű gyászlevelet tett közzé.

Ez a szöveg már csak azért is gyönyörű, mert sokkal mélyebb betekintést enged egy sztár életébe annál, mint ahogy azt megszokhattuk. Downey Jr. beszámol arról, hogy édesanyja sokáig maga is színésznőként dolgozott különféle darabokban, és ugyan az utolsó fizetős munkáját 1977-ben kapta, de ez nem zavarta, mert annyira szerette ezt a világot, hogy akár ingyen is csinálta volna. A levél olyan kényelmetlen témákat sem kerül, mint például az édesanyja alkoholizmusa. Downey Jr. szeretettel emlékszik vissza édesanyja második nagy szerelmére, Jonas Kerre is, aki 37 évig tartott ki a nő mellett jóban-rosszban, együtt laktak egy kis New York-i, csótányoktól hemzsegő lakásban, és képes volt kivárni, hogy Elsie a kilencvenes évekre felhagyjon önpusztító életmódjával. A levél legszebb részei pont azok, amikor a színész saját függőségét hozza kapcsolatba édesanyja betegségével. Amikor a nő épp elkezdett tisztán élni, jöttek a fia első nagy sikerei, csakhogy ezeknek nem örülhetett tiszta szívből, mert Robert akkoriban szokott rá a drogokra. Állítása szerint akkor hagyott fel végleg káros szenvedélyeivel, miután 2004-ben beszélt az édesanyjával. A teljes levél itt olvasható, lezárásként pedig álljon itt egy idézet:

“Példakép volt számomra színészként, és olyan emberként is, aki képes volt váltani, hogy józan életmódot folytasson. Az ambícióimat, az állhatatosságomat, a hűségemet, a “hangulatingadozásaimat”, a grandiózusságomat, az alkalmankénti passzív agressziómat és a hitemet mind tőle örököltem. Ez mind ő… és ezek nélkül nem lehetnék önmagam. Ha az édesanyátok egyáltalán nem tökéletes, akkor is hívjátok fel, és mondjátok meg neki, hogy így is, úgy is szeretitek.

Elsie Ann Downey 1934 – 2014″

Robert Downey Jr. megható sorai elhunyt édesanyjához

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top