Szabadidő

Rembrandt-kiállítás: nézd meg a két ünnep között!

Csaknem százezren látták eddig a Szépművészeti Múzeum október végén nyílt Rembrandt és a holland arany évszázad festészete című kiállítását.

A két ünnep között a múzeum egy órával korábban, 9 órakor nyit, és a szokásosnál egy órával később, 19 órakor zár, beleértve a hétfői napot is. Január első hétvégéjén szintén hosszabbított nyitva tartással várják a látogatókat.

Február 15-én a Rembrandt-kiállítással egyidejűleg a Szépművészeti is bezár rekonstrukciós munkálatok miatt, a látogatók a tervek szerint 2018 elején vehetik újra birtokba a múzeumot – emlékeztetnek a közleményben.

A kiállítás az európai kultúra egyik virágkorát, a 17. századi holland művészet időszakát mutatja be. A tárlat a kor legnagyobb mestere, Rembrandt köré épül, akitől 20 remekművet láthat a közönség.

A több mint 100 festő 178 alkotását felvonultató kiállításon a Szépművészeti Múzeum gazdag holland gyűjteményének legkiemelkedőbb darabjai mellé több mint 130 festmény érkezett mintegy félszáz európai és amerikai köz- és magángyűjteményből. A legjelentősebb kölcsönző intézmények az amszterdami Rijksmuseum, a stockholmi Nationalmuseum, a párizsi Louvre, a londoni National Gallery, a Los Angeles-i Getty Museum, a New York-i Metropolitan, a firenzei Uffizi és a madridi Prado.

A jelentős számú Rembrandt-mű – köztük a legkorábbinak ismert festménye és az utolsó önarcképe – mellett három Vermeer-alkotást is láthat a tárlaton a közönség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top