Szabadidő

Ezek lettek 2014 legjobb könyvei

Sok százezer olvasó segítségével szavaztatta meg műfajonként az Amazon webáruház online könyvkatalógusa, a Goodreads, mik voltak 2014 legjobb könyvei. A lista már csak azért is izgalmas, mert ezeknek a javát magyarul majd csak jövőre olvashatjuk.

Legjobb fikciós történet

Rainbow Rowell: Landline
Egy egyre inkább elcseszett házasságról és annak szokatlan eszközökkel történő megmentéséről szól a magyar nyelvterületen még alig ismert – csak egy kötete jelent meg nálunk – szerző műve, ami hatalmas kedvenc volt az idén. A Landline az író negyedik kötete.

Megmutatjuk, mik lettek 2014 legjobb könyvei

Legjobb thriller

Stephen King: Mr. Mercedes
Rögtön egy kivétellel kezdjük, ami már meg is jelent magyarul. Az örök klasszikus King thrillere egy furcsa gyilkosságról szól, amiben az elkövető autóval hajtott be a tömegbe, és nyolc emberrel végzett. Nem ártana megtalálni, mielőtt újra lecsap.

Megmutatjuk, mik lettek 2014 legjobb könyvei

Legjobb romantikus történet

Diana Gabaldon: Written in My Own Heart’s Blood
Az Outlander című 18. században játszódó, romantikus történelmi könyvsorozat nyolcadik kötetét imádták az amerikaiak. Nekünk még elég sokat kell rá várnunk, ugyanis magyarul egylőre csak két kötet jelent meg.

Megmutatjuk, mik lettek 2014 legjobb könyvei

Legjobb szakácskönyv

Make It Ahead: A Barefoot Contessa Cookbook by Ina Garten
Ina Garten már bő egy évtizede ír szakácskönyveket, az új könyve pedig azért aratott nagy sikert, mert jó előre elkészíthető, aztán a vendégek érkezésekor pikk-pakk előkapható fogásokat ír le benne ötletesen, gusztusosan és praktikusan.

Megmutatjuk, mik lettek 2014 legjobb könyvei

Legjobb ifjúsági regény

E. Lockhart – We Were Liars
Amerika Leiner Laurája piszkosul termékeny fiatal szerző, a We Were Liars pedig négy, magukat Hazugoknak nevező barát története, akiknek a barátsága egyre destruktívabbá válik.

Megmutatjuk, mik lettek 2014 legjobb könyvei

A legjobb nem fikciós könyv

The Opposite of Loneliness: Essays and Stories by Marina Keegan
Marina Keegant az egyik legtehetségesebb fiatal szerzőnek tartották, akit a diploma után állás várt egy menő New York-i lapnál, és az általa írt darab bemutatója is karnyújtásnyira volt. Csakhogy Marina 22 évesen meghalt egy autóbalesetben. Amerikában az internet felkapta őt, rövid írásaiból pedig egy könyv készült, ami hatalmas sikert aratott.

Megmutatjuk, mik lettek 2014 legjobb könyvei

Ha kíváncsi vagy a többi kategória nyerteseire is, az alábbi linkre kell kattintanod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top