Szabadidő

Valentin-napi könyvajánló – szakadjon ránk a romantika

Közeleg a Valentin-nap! Ennek szellemében válogattuk nektek össze azokat a könyvújdonságokat, amelyek hangulatba hoznak, mire itt a szerelmesek ünnepe!
Valentin-napi könyvajánló - szakadjon ránk a romantika

Nicolas Barreau: Álmaim asszonya (Park Könyvkiadó)
Adott Antoine, a fiatal könyvkereskedő, aki nagyon sokat olvas, és hajlamos hinni abban, hogy a regények történései a való életben is megeshetnek. Még inkább megerősíti ebben a hitében, hogy egy nap kedvenc kávézójában meglátja álmai asszonyát. Csakhogy fogalma sincs, miként közelítsen hozzá, és mire észbe kap, egy másik férfi már le is csapja a kezéről. Azonban távozáskor a nő elé dobja a névjegyét egy kis üzenettel: “szívesen találkoznék magával.” Antoine repes az örömtől, de váratlan baleset történik, és a kis kártya megsérül, a telefonszám elvész, a férfi pedig őrült nyomozásba kezd, hogy felkutassa álmai asszonyát – persze, mindenki bolondnak nézi. Kedves, szórakoztató történet arról, mi mindenre vagyunk képesek a szerelemért.

Valentin-napi könyvajánló - szakadjon ránk a romantika

Jane Hawking: Utazás a végtelenbe (Libri Könyvkiadó)
A kötet nem más, mint egy lenyűgöző életrajzi regény, melyben Jane Hawking, a világhírű kutató, Stephen Hawking első felesége, nem mindennapi házasságuk rejtelmeiről mesél. Arról, hogy ahogy növekedett Stephen tudományos hírneve, úgy omlott össze az egészsége a motoros neuron betegség következtében. Az asszony sziszifuszi harcot vívott éveken át, hogy képes legyen összhangba hozni a napi huszonnégy órás ápolónői munkát családja egyre növekvő igényeivel. Néhol vicces, néhol megindító igaz mese ez, amely a házasság sokszor bonyolult és lelkeket megsebző dilemmáit osztja meg az olvasókkal, emellett azt is, milyen megpróbáltatások elé állítja a hírnév két ember párkapcsolatát.

Valentin-napi könyvajánló - szakadjon ránk a romantika

Tari Annamária–Horváth Gergely: Rád találni (Athenaeum Könyvkiadó)
Vajon tényleg rálelhetünk egyetlen társban az örök boldogságra? Van ilyen? Megmaradhatunk-e tiszta embereknek a párkapcsolatok viharainak közepette? Meddig tart a kaland, és hol kezdődik a szerelem? Melyik mit jelent egy férfinak, és mit egy nőnek? Miként kísért egy-egy kapcsolatban az exek szelleme? Miért vagyunk hűségesek, és miért válunk hűtlenekké? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kötetben Tari Annamária, az ismert pszichológus, és Horváth Gergely, a dívány.hu női portál szerkesztője. Különleges párkapcsolati könyv ez a fiatalság mámoráról, de nem csak fiataloknak, hiszen a szerelem bármely életkorban és élethelyzetben utolérhet bennünket.

Valentin-napi könyvajánló - szakadjon ránk a romantika

Rachel Gibson: Valentin-nap és egyéb őrültségek (Athenaeum Könyvkiadó)
Kate Hamiltont elhagyta a szerelme, gyűlöli a munkáját, és szeretné visszanyerni az életszeretetét, ezért hátat fordít a csillogó Las Vegasnak, hogy Idaho vadregényes vidékein leljen vigaszra. Csakhogy a kisvárosban, Gospelben az ég világon semmi nem történik, a legizgalmasabb esemény a verselgető hölgyek társasköre, hetente egyszer. Egészen addig, míg Kate meg nem ismerkedik a helyi sportbolt tulajdonosával, Robbal, aki szintén megégette már magát a szerelemben, így eleinte igyekszik távol tartani magától a csinos idegent. Az első görbe estéig sikerül is, ami után beindul a városi pletykagépezet: szerelem és csalódás, félelem és szenvedély viharos, és egyben nevettető küzdelme – ez a regény igazi Valentin-napi csemege.

Valentin-napi könyvajánló - szakadjon ránk a romantika

Mi az a szerelem? (Athenaeum Kiadó)
Híres magyar novellák a szerelemről, Peiker Éva szerkesztésében – ideális ajándék február 14-én. Tizenkét különleges történetet ajándékoz nekünk ez a kötet, melyek a legkiválóbb XX. századi novellisták tollából származnak. Az oldalakon újraélhetjük az első szerelem ártatlan báját, vagy a pillanatot, amikor az érzékeink először kelnek életre. Bár egyetlen egzakt válasz sem létezik a címben feltett kérdésre, egy biztos: az ezerarcú érzés mindannyiunk lelkében maradandó nyomot hagy.

Valentin-napi könyvajánló - szakadjon ránk a romantika

Spirit Bliss: A jelen árnyai (Könyvmolyképző Kiadó)
A Démoni érintés trilógia azoknak szól, akik szeretik a romantikával ötvözött fantasyt és az eredeti vámpírtörténeteket. A jelen árnyai a történet befejező része, amelyben nem olyan egyértelmű, hogy a jó legyőzi a gonoszt – hiszen itt a vámpírok tényleg harapnak, a hősök pedig nem golyóállók. A történet hősnőjét, Katie-t tudós édesapja a saját időgépével küldi vissza abba a korszakba, amikor az emberiséget leigázó gonosz vámpír, Véreskezű Casimir még halandó ember volt. Katie feladata, hogy megölje őt. Csakhogy egymásba szeretnek, és ezzel izgalmas, fordulatos, néhol horrorisztikus és lehengerlő események kezdődnek, amelyeket három vaskos köteten át szőtt a népszerű írónő. A tét nemcsak Katie, hanem az emberi faj léte is – a harmadik részben azonban minden titokra fény derül.

Valentin-napi könyvajánló - szakadjon ránk a romantika

Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el! (Könyvmolyképző Kiadó)
Egy vidéki lány, aki pénztelen és teljesen átlagos, elitgimnáziumba kerül, és úgy érzi, nincs más választása, mint megpróbálni menőnek tűnni. Csakhogy egy ponton eljön az igazság órája, és Petráról kiderül: hazudik. Frissen szerzett barátai, barátnői elpártolnak mellőle, és számos iskolai megaláztatásnak teszi ki magát. Csak Dávid marad mellette, aki szintén súlyos titkot hordoz: a lányok nem dobogtatják meg a szívét, Áron igen. A két fiatalt a barátság és a szerelem döbbenetes eseményekbe taszítja! Eljön az a pont, ahonnan mindketten úgy érzik, nincs tovább. Tanulságos mese az elfogadás fontosságáról – nem csak tizenéveseknek.

Valentin-napi könyvajánló - szakadjon ránk a romantika

Dienes Angéla: Csábításra születtünk (Libri Kiadó)
A párválasztást általában a tudatalattink vezérli, ezért a megmagyarázhatatlan vonzalmon kívül nem találunk más indokot arra, miért épp a másik mellett horgonyoztunk le. De akkor miért nem működik minden kapcsolat? Miért nem mindig jól választunk? Mi teszi a férfi-nő kapcsolatot ennyire bonyolulttá? És miért van ezekkel a kérdésekkel az életben szinte mindenkinek többször is problémája? A Csábításra születtünk nem ad receptet a tökéletes párkapcsolathoz, viszont közérthetően ad választ a párválasztással kapcsolatos kérdésekre, a csábítás biológiájától a Z generáció udvarlási szokásaiig.

Valentin-napi könyvajánló - szakadjon ránk a romantika

Szepes Mária: A szerelem mágiája (Édesvíz Kiadó)
Bármilyen különös is, a szerelemnek is van mágiája. Persze, nem szerelmi bájitalok kevergetéséről szól, a varázslat a lelkünk mélyén gyökeredzik, onnan nyílik az igazi egymásba olvadás virága. De vajon miként igazodhatunk el a szellemi-testi-lelki szövevényben? Miként őrizhetjük meg a szerelmünket és miként óvhatjuk meg a vetélytársaktól? Mit kell tennünk ahhoz, hogy legyen a párunkkal egy külön kis bensőséges világunk, ahol csak mi ketten létezünk? Sok-sok ehhez hasonló kérdésre választ kaphatunk Szepes Mária könyvében.

Valentin-napi könyvajánló - szakadjon ránk a romantika

Eloisa James: Az én hercegem (General Press Kiadó)
Tarquin Sconce nagyhatalmú herceg – intelligens, jóképű, okos, ám lelkét megtörte az élet. Úgy gondolja, a mutatós Georgiana remek hercegné lenne mellette. De miért álmodozik egyfolytában a nő ikertestvéréről, a gömbölyded és akaratos, normákra egészen fittyet hányó Oliviáról? Részegítő románc bontakozik közöttük, de a herceg lehetetlennek érzi, hogy szeretője valaha is méltó lesz a hercegné titulusra, ezért emészti magát. Vajon végül a józan ész, a kötelesség győz, vagy a szerelem és a szenvedély? Mi történik akkor, ha nem olyasvalakibe leszünk szerelmesek, akit elképzeltünk magunk mellé?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top