Szabadidő

Időjárás: idén nem rohanja le a tél március 15-ét

A héten is sok napsütésre lehet számítani, csak néhol lehet kisebb eső, zápor. A leghidegebb órákban többfelé lehetnek mínuszok, de nappal 10 fok körüli melegre, néhol 15 fokra lehet számítani.

Hétfőn hajnalban fordulhatnak elő néhol ködfoltok, de aztán jellemzően napos időre lehet számítani, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 10-14 fok között alakul.

Kedden is napos, száraz idő várható. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1, napközben 11-15 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Szerdán kezdetben gyengén felhős idő lesz, majd a déli óráktól egyre többfelé erősen megnövekszik a felhőzet, és elsősorban a Duna–Tisza közén fordulhat elő eső, zápor. Délutántól a Dunántúlon megerősödik a szél is. A minimum-hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a maximum-hőmérséklet 11 és 15 fok között valószínű.

Csütörtökön a napsütés mellett elszórtan alakulhat ki gyenge zápor. A szél sokfelé lesz erős, északnyugaton és északkeleten viharos széllökések is lehetnek, a főváros térségében inkább csak élénk lökésekre lehet számítani. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 7 és 11 fok között alakul.

Pénteken felhős idő valószínű, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, főként az ország keleti, délkeleti részében fordulhat elő kisebb eső. Emellett az ország nagy részén erős, északnyugaton és északkeleten viharos lesz a szél, a főváros térsége valamivel szélvédettebb marad. A minimum-hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 6 és 11 fok között alakulnak.

Szombaton néhány órás napsütés mellett elszórtan kialakulhat zápor. Helyenként még ekkor is megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 9 és 13 fok között valószínű.

Vasárnap, március 15-én olykor megélénkülhet a légmozgás, de a többórás napsütést csak gomolyfelhők zavarhatják, és csupán helyenként alakulhat ki jelentéktelen zápor. A minimum-hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximum-hőmérséklet 7 és 11 fok között várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top