Szabadidő

Jönnek az önmegsemmisítő e-mailek

Önmegsemmisítő elektronikus levelek küldését lehetővé tévő alkalmazást fejlesztett egy amerikai startup vállalat.

A Confidential CC alkalmazásának segítségével, szemben az eddigi megoldásokkal, bármilyen létező e-mailfiókból – mint amilyen például az Outlook vagy a Gmail – küldhetünk olyan üzeneteket, amelyek a megtekintésük után véglegesen törlődnek. A program kezelőfelülete emellett lehetőséget ad több e-mail-fiók együttes kezelésére is.

Az alkalmazás használata esetén továbbra is a megszokott módon kaphatjuk meg az üzeneteinket, új e-mail írásakor azonban az eddigi mezők – címzett, másolat, titkos másolat – mellett megjelenik egy negyedik kitölthető sáv (“CCC”) is, amelyet használva önmegsemmisítő üzeneteket küldhetünk.

Az így küldött titkosított üzeneteket nem lehet kinyomtatni, továbbítani vagy menteni, és bezárás után egyből törlődnek. Annak érdekében, hogy külső szemlélő ne készíthessen fényképet privát üzeneteinkről, a szöveg is csak ott válik olvashatóan élessé, ahol megérintjük a képernyőt, valamint nem látható egyszerre a feladó neve és a tartalom.

Az egyelőre ingyenes alkalmazás, amely már elérhető iPhone-ra és más Apple-eszközökre, május 21-től válik teljesen üzemképessé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top