Szabadidő

Megint Budapestre jön a Uriah Heep

Két év szünet után ismét Magyarországon ad koncertet a Uriah Heep.

A hatvanas évek végén indult, meghatározó hatású brit hard rock zenekar tavaly adta ki 24. stúdióalbumát, az Outsidert, amelyet június 10-én a fővárosi Barba Negra Music Clubban mutat be.

A Uriah Heep legutóbbi lemezén megtalálhatók kemény rocknóták, mint a nyitó Speed of Sound, és csendes balladák is, mint a Say Goodbye. Az Outsider hangzásvilágában jól egyensúlyoz a legendás albumok és a kortárs zenei megoldások között.

A zenekar repertoárján az elmúlt öt évtized slágerei szerepelnek, köztük olyan dalok, mint a Gypsy, az Easy Livin’, a July Morning, a Look At Yourself, a Stealin’ vagy a Lady in Black, amely összesen háromszor állt a németországi slágerlista élén, az egyik alkalommal hat hónapot töltött ott. A zenekar összesen 40 millió lemezt adott el világszerte, 1969 óta 56 országban koncertezett; az egyik első nyugati zenekarként játszottak Oroszországban, 1987-ben. A csapat számos alkalommal koncertezett Magyarországon, legutóbb 2013-ban az alsóörsi Harley-Davidson fesztiválon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top