Szabadidő

Szuper könyvek a strandszezonra!

Nyaralásra készülsz, és szükséged lenne egy jó könyvre? Akkor ez a válogatás neked készült.

Angyalosy Eszter-Baranyai Ákos: WONDERLAND (Bookline Könyvek)

Szuper könyvek a strandszezonra!

Ádám és Dogi két fiatal srác, arról álmodoznak, hogy egy nap rocksztárok lesznek. Az egyik érzékeny és kreatív, a másik pedig dörzsölt és becsvágyó, a végsőkig elmenne azért, hogy elérje a célját. Amatőr zenekart indítanak együtt, és néhány klubkoncert után az egyik daluk valódi közönségsikerré válik. Jönnek a jóakarók, a menedzserek, az irigyek és a riválisok, így miközben feljutnak a legnagyobb fesztiválszínpadokra, a barátságuk is komoly veszélybe kerül. Megéri-e mindent feladni az álmokért? Többek között erre ad választ a szerzőpáros első könyve.

Hercsel Adél: Anyukaland (Athenaeum Kiadó)

Szuper könyvek a strandszezonra!

Az Anyukaland Hercsel Adél első könyve. Az újságíró nagyon fiatalon vált édesanyával, és a babázással kapcsolatos tapasztalatait bébinaplószerűen, olykor kacagtató, olykor megható élethelyzetek elmesélésével tálalja olvasóinak. Különös univerzumot mutat be, amit csak egy édesanya ismerhet. A kötet ideális olvasmány azoknak, akik fontolgatják a gyermekvállalást, babát várnak, vagy épp kisgyermekes szülők. A könyvecske illusztrációi pedig bűbájosak!

Kovács Eszter: Let’s kifli (Athenaeum Kiadó)

Szuper könyvek a strandszezonra!

Napjainkban magyarok ezrei élnek Angliában, sokan közülük Londonban, a honvágy és az idegenség érzésével küzdve, egy jobb élet reményében. Eszter is egy közülük ott, a színpompás, távoli világvárosban, amely megannyi titkot rejt. A kötetben különös barátságok és szerelmek szövődnek, egy kivándorlás lírai története ez egy lányról, no és egy brit fiúról, aki egy nap félig angolul, félig magyarul, álomittas hangon suttogja a fülébe: Let’s kifli! Az Athenaeum Kiadó ezzel a kötettel indította útjára a külföldön élő magyarokról szóló sorozatát.

Colleen Hower: Reményvesztett (Könyvmolyképző Kiadó)

Szuper könyvek a strandszezonra!

Történet egy nehéz sorsú, fiatal lányról, Sky-ról, akit újra összehoz a sors rég elvesztett gyerekkori barátjával, Deannel, aki segít lelkében feltárni a tragikus családi múlt sebeit, hogy végre teljes életet élhessen. Dean bűntudattal küzd, úgy érzi, kudarcot vallott, amiért annakidején nem tudta megmenteni kis barátnőjét, és most, hogy megtalálta Sky-t, minden vágya boldoggá tenni őt. A New York Times sikerlistás Colleen Hower új regényében tehát két megtépázott lélek találkozik. Vajon mire jutnak egymással?

Maggie Stiefvater: Bűnös (Könyvmolyképző Kiadó)

Szuper könyvek a strandszezonra!

Adott egy mindenre elszánt férfi, aki eltökélte, hogy visszaszerzi a szerelmét, és egy összetört nő, aki menekül a volt párja elől, mert úgy érzi, az kiszipolyozta, tönkretette az életét. Isabel próbál új életet kezdeni Kaliforniában, de nem megy neki, mert a lelke mélyén bűnösnek érzi magát, kísérti a múltja. Úgy tűnik, Cole és Isabel, ha együtt vannak, széttépik egymást, ha külön, akkor pedig képtelenek boldogan élni. Vajon létezik közös út kettejük számára? Kiderül a népszerű Shiver trilógia szerzője, Maggie Stiefvater új könyvéből.

V. Kulcsár Ildikó: Kölykök, dilik, szerelem (Media Records Kiadó)

Szuper könyvek a strandszezonra!

A Nők Lapja népszerű újságírója sok éve ad tanácsot a boldog élethez nőknek és családoknak egyaránt a rovatában, az olvasótalálkozóin és a könyveiben is. Ez a mostani írása azonban különbözik az eddigiektől: ezúttal saját életéről, saját családjáról mesél, hol meghatóan, hol öniróniával, hol pedig izgalmasan. A kötet tanulságos történeteiből és Ildikó gondolataiból sok-sok felismerés érhet bennünket: hogyan változtathatunk mi magunk úgy az életünkön, hogy a mindennapok még teljesebbek, boldogabbak legyenek.

Ezt már olvastad? 9 könyvtáros, aki könyvet ajánl neked

Kamilla Lackberg: A hableány (Animus Kiadó)

Szuper könyvek a strandszezonra!

A történet hőse Christian, akinek valóra válik a legnagyobb álma, amikor megjelenik első regénye, A hableány. Debütálása olyan jól sikerül, hogy rögtön országos hírnevet hoz neki. A népszerűség azonban átok is lehet: kiderül a férfi titka, hogy valaki jó ideje fenyegető levelekkel bombázza. Ráadásul nyoma vész legjobb barátjának, és a rendőrség nem sokkal később holtan talál rá. Elindul a nyomozás, a két ügy közötti kapcsolat keresése, ám az író felesége, Erica nem bízik a rendőrségben, és maga kezd kutakodni, hogy feltárja az igazságot, ami szörnyűbb, mint valaha is hitte volna.

Jo Nesbo: Vér a havon (Animus Kiadó)

Szuper könyvek a strandszezonra!

Olav bérgyilkos. Szakmájából adódóan magányos, elszigetelt életet él, esze ágában sincs szorosabb ismeretségeket kötni, nehogy kiderüljön, mivel is keresi a kenyerét. A társaságot a regények jelentik számára és Maria, a siketnéma, sánta boltoslány, aki iránt plátói szerelmet érez. Egy nap azonban minden megváltozik: amikor szenvedélyesen beleszeret egy asszonyba, akivel csak az a probléma, hogy a főnök felesége. Plusz még az, hogy a férje éppen vele akarja megöletni.

Ezt már olvastad? Szerelmes könyvek, hogy romantikus hangulatba kerülj!

Christian Guth – Burkhardt Hickisch: Zöldturmixok (Central Kiadó)

Szuper könyvek a strandszezonra!

A jó könyvek mellé nyáron elengedhetetlenek a frissítő és egészséges gyümölcs- és zöldségsmoothie-k! A könyvben megtalálunk mindenféle információt arról, miért előnyös, ha ilyesmit fogyasztunk, speciális tanácsokat kaphatunk fogyókúrához, léböjthöz vagy épp a pihentető alvás eléréséhez is. A kötet mindemellett több mint száz receptet tartalmaz, amelyek segítségével könnyen keverhetünk magunkat ínycsiklandó, vitaminbomba italokat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top