Szabadidő

Kínában nyitják a világ első virtuálisvalóság-élményparkját

Több olyan vidámpark is létezik, ahol átélhetjük a leghíresebb filmek egyes jeleneteit, de olyat, amely virtuális valóságot mutat be rendkívül szórakoztatóan és életszerűen, még nem építettek. 2018-ban Kínában nyílik az első a világon.

A világ több pontján is elérhetők évek óta azok a különleges szórakoztatást kínáló élményparkok, ahol például átélhetjük a Terminátor 2., vagy épp a Pókember legizgalmasabb jelenteit.

A Landmark nem elégedett meg az eddigi fejlesztéseivel, a szórakoztatás terén tovább kíván lépni, ezért megalkotja a világ első virtuálisvalóság-élményparkját. A munkálatokat Kínában megkezdték, a szórakoztatócentrumot várhatóan 2018-ban nyitják meg.

Kínában nyitják a világ első virtuális valóság parkját

A virtuálisvalóság-élménypark különlegességei a vetített terek, melyek a valóságban nem léteznek, mégis tökéletes valóságélményt nyújtanak a látogatóknak. A Landmark vezérigazgatója szerint fejlesztésük ötletét egy régimódi múzeum inspirálta, ahol a gyerekek a történelem előtti időkbe, a dinoszauruszok korába pillanthatnak be. Úgy gondolták, a mai modern eszközök és technológiák segítségével olyan 3D-s valóságot alkothatnak, amellyel valóban visszaléphetünk a régmúlt időkbe. Speciális effektekkel, különleges vetítők használatával, virtuális akváriumokkal fokozzák az élményt. A számtalan interaktív szórakoztatási lehetőség mellett valóságosnak ható állatkertet is kialakítanak a világ első virtuálisvalóság-élményparkjában.

A virtuálisvalóság-park a jelenlegi számítások szerint évi ötmillió látogatót fogad majd.

További vidámparki témák az NLCafén

Forrás: FOX News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top