Szabadidő

Újratervezés – avagy a GPS tréfái

Megajándékoztam egy autós navigációs rendszerrel a páromat a névnapján. Ez a kis hasznos ajándék igazán lekötött mindkettőnket. Egymás kezéből kapkodtuk ki, versengtünk, hogy melyikünk tudja hamarabb beüzemelni. Bekapcsoltuk, kikapcsoltuk – ez már tökéletesen ment.

Próbáltuk a programokat, nyomkodtuk, ide-oda járkáltunk a menüben. Nem egyszerű a kezelése, legalábbis nekünk nem az. Egyszer kipróbáltuk a bevásárlóközpontig, ami egy kilométerre van a lakásuktól. Mire odaértünk, sikerült az odautat beprogramozni, így visszafelé állandóan ezt hajtogatta: “A következő lehetőségnél forduljon balra.” 

Újraterezés - avagy a GPS tréfái

Elmondta legalább háromszor, de a kocsivezető nem fogadott neki szót, mert tudta, hogy merre kell a legegyszerűbben hazajönni. Rájöttünk, hogy az útvonalat oda is és vissza is külön kell beprogramozni, és ilyen kis távolságon nem is érdemes ezzel bajlódni. Hiába, meg kell tanulni a kezelését! 

Na, majd nyáron de jó lesz, mondtuk, amikor 200 km-re megyünk nyaralni egy alföldi városba.

A folytatásért kattints a Régiségeknek cafeblogra!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top