Szabadidő

Istenes Bencét hazavinné a tetovált nőbrigád – Vigyél el! kritika

Nem várhatunk szellemi és érzelmi mélységet, nem is kapjuk meg az RTL Klub új párkereső show-jától. A Vigyél el női szereplőinek java láthatólag a műsorvezetővel célozná meg Cupido Beachet.

Az RTL Klub kísérleti szezont indított szeptemberben, vetélytárs belátható távolságon belül nincs a nyakába, erősen pluszban van a szaldó, tehát van miből műsorokra költeni. Így akár egy-két bukás is belefér. Ez ad magyarázatot arra, hogy képernyőre kerülhetett a Vigyél el című párkereső show, amelyet borítékolt sikernek nevezni talán túlzott bátorságra vallana.

Annak idején, a kereskedelmi televíziózás hajnalán, a tv2 ismertette meg a magyar nézővel azt a bizarr lehetőséget, hogy show-műsorban is megtalálhatja gyermeke anyját vagy apját, megspórolhatók a szeles Blaha Lujza téri ácsorgások hulló szirmú rózsával a kezünkben, ha pár mondatos bugyuta beszélgetés után egy forgó díszletelemen megpillanthatjuk a másik felünket. Ugyan pontos adatok nem lelhetők fel, de vélelmezem, hogy a csillogó parketten született kapcsolatok eddig nem sokat tettek a népszaporulatért, ahogy Noszály Sándor vagy Benkő Dániel is jó eséllyel már elfelejtette annak a hajadonnak a nevét, akiket szívük a kamerák előtt választott.

Akkoriban persze még az okostelefonok kora előtt jártunk, azóta azonban újabb forradalom tört ki a húspiacon, nincs virág, nincs vacsora… Rezső vagyok. Én meg Aranka. Dugunk? Dugunk.

Istenes Bencét hazavinné a tetovált nőbrigád - Vigyél el! kritika

A Vigyél el! lányok: Pálma, Carmen, Zsana

A Vigyél el! a Tinder korszakának tévés húspiaca, ahol már nincs szükség kétmondatos lelkizésre sem, ha anyáddal laksz, offollak, ha kopasz vagy, visszaveri a fejed a napot, ilyen pasi meg kinek kell? Ilyen és ehhez hasonló kritikákkal szembesülnek azok a jobb sorsra egyébként aligha érdemes, ám rommá varrt férfiak, akik egy görögországi szponzorutazás fejében kiteszik magukat a jobbára gogotáncosokból, pompomlányokból és műkörömépítőkből álló, nem kevésbé tetovált nőpanel válogatott inzultusainak. (Az első adásból úgy tűnik, hogy a többség leginkább a műsorvezetőt, Istenes Bencét vinné haza; előéletét ismerve talán nem is esélytelenek).

Egy rossz snitt a kisfilmben, egy túl kisfiús mondat, és Pálma, Carmen, Zsana és a többiek nem adnak több esélyt, jöjjön a következő. És a következő jön is, hogy török hastánccal vagy éppen seggriszálós pizzasütéssel vegye le a lábáról a hölgykoszorút. Szeretjük vagy nem, ez a felületes arcoskodás, ez a fölényeskedő beszólogatás az analóg világban is szerves része a fiatalok párkeresési próbálkozásainak.

Mindazonáltal a Vigyél el valószínűleg nem tartozik majd az RTL Klub őszének nézőmágnesei közé. Ugyan a stúdiókép több mint látványos, Istenes Bence pedig profi és slágfertig, a casting is jól sikerült a műfaj kritériumainak megfelelően, a randishow valószínűleg csak a Viva TV Randikommandón és a Szexi vagy nemen szocializálódott nézői körében üti majd ki a biztosítékot. Az első adás alapján a Vigyél el ugyanis nem dúskál a váratlan dramaturgiai fordulatokban, a hatásos realityelemekben, inkább nettó esztrádba oltott lóvásár minőségi kivitelben.

De mindez csak egy kísérlet, semmi kötelező. Ahogy a műsor szlogenje mondja: “Ha nem szimpi, nyomd ki!”

Istenes Bencét hazavinné a tetovált nőbrigád - Vigyél el! kritika

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top