Szabadidő

Nagyon rákaptak a nők a vadászatra

Egyre több nő választja a főleg férfiak által űzött vadászatot az Egyesült Államokban. Többek között Az éhezők viadala című mozifilmek is hozzájárultak a népszerűbbé válásához.

A kutatások szerint a nők főleg férjük vagy barátjuk hatására csatlakoznak a vadászathoz. Az íjjal vadászó nőket bemutató kasszasikerek, Az éhezők viadala, A hobbit vagy a Merida, a bátor, szintén népszerűvé tették ezt a szabadidős tevékenységet a nők körében. A felmérések azt mutatják, hogy egyre több család vonja be gyermekeit, a lányokat és a fiúkat is a vadászatba.

Nagyon rákaptak a nők a vadászatra

Több a női pecás is

A horgászattal, vadászattal és természettel kapcsolatos egyéb tevékenységekben résztvevők országos felmérése szerint a női vadászok száma a 2006-ban feljegyzett 1,2 millióról 2011-re 25 százalékkal, 1,5 millióra nőtt Amerikában. 2001 és 2011 között a vadászó nők aránya 9 százalékról 11 százalékra emelkedett.

Nagyon rákaptak a nők a vadászatra

Már nem macsó kiváltság

A kutatók szerint részben gazdasági okokkal magyarázható a vadászó nők számának növekedése. A nők jövedelme ugyanis magasabb, mint valaha, és egyre több olyan dologgal foglalkoznak, amely korábban főleg a férfiak privilégiuma volt, a munkától a kikapcsolódáson át számos egyéb tevékenységig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top