Szabadidő

Budapest is ott van a világ legsportosabb városai között

Budapest tavalyhoz képest 35 helyet lépett előre a világ legsportosabb városainak listáján. Az élen nem történt változás.

A Sportcal sportszakmai hírportál idén is összeállította a legtöbb sporteseményt rendező városok világranglistáját. Sorozatban negyedszer London lett a világ “legsportosabb” városa, míg 12. lett a listán.

A lista annak alapján állt össze, hogy az elmúlt hét évben mennyi és milyen sporteseményt rendezett egy város, illetve hogy a következő hét esztendőben milyen versenyeknek lesz a házigazdája. Az elemzés szerint Budapest elsősorban a 2017-es vizes világbajnokság és a cselgáncs-világbajnokság rendezési jogának elnyerésével ugrott előre hatalmasat, ez pedig – a Sportcal megfogalmazása szerint – pozitív előjel a 2024-es olimpiai kandidálás kapcsán. 

Budapest is ott van a világ legsportosabb városai között
Fotó: MTI

A 2024-es ötkarikás játékok pályázói közül Budapestet csak az ötödik helyen álló Párizs előzi meg a listán, Los Angeles a 27., Róma a 32., Hamburg pedig a 202. helyet foglalja el.

A legsportosabb városok:

 1.   London          
 2.   Rio de Janeiro
 3.   Moszkva      
 4.   Tokió          
 5.   Párizs            
 6.   Doha           
 7.   Koppenhága     
 8.   Kazany       
 9.   Peking          
10.  Szocsi          
11.  Rotterdam       
12.  Budapest       
13.  Auckland       
14.  Glasgow        
15.  Vancouver      
16.  Isztambul      
17.  Helsinki      
18.  Gold Coast     
19.  Barcelona      
20.  Pjongcsang    

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top