Szabadidő

Rangos díjat nyert Franciaországban a Liza, a rókatündér

Szuper hír! A huszadik nemzetközi fesztiváldíját nyerte el a Liza, a rókatündér című magyar film.

Tíz európai mozifilm volt először látható Franciaországban a november 22-én véget ért Cinessonne fesztivál versenyprogramjában, köztük a Liza, a rókatündér. Az idén 17. alkalommal megrendezett Essonne-i fesztivál díjkiosztója a párizsi terrortámadások miatt elmaradt, ezért csak most hozták nyilvánosságra a díjazottakat: a fődíjat, melyről a közönség döntött, Ujj Mészáros Károly alkotása nyerte.

Már számos ország filmforgalmazója megvásárolta a Magyar Nemzeti Filmalap által értékesített forgalmazási jogokat. Hamarosan Japán, Tajvan, Csehország, Szlovákia, Izrael, Lengyelország, valamint a jugoszláv utódállamok mozijai és televíziói is műsorukra tűzik a magyar filmet.

Rangos díjat nyert Franciaországban a Liza, a rókatündér

A Liza, a rókatündér a Filmalap 220,36 millió forint értékű gyártási támogatásával készült a Filmteam produkciójában, producere Major István. Az abszurd romantikus vígjáték nagy sikerrel szerepelt a hazai mozikban az A Company Hungary forgalmazásában, eddig több mint 127 ezren váltottak rá jegyet.

A film főszerepét alakító Balsai Mónika februárban adott interjút az NLCafénak, ide kattintva máris olvashatod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top