Szabadidő

19 könyvből készült mozifilm, amiért rajongani fogunk idén

Az idei év igazi csemege lesz azoknak a könyvmolyoknak, akik szeretik a mozivásznon is megnézni olvasmányukat. Idén annyi izgalmas könyvből mutatnak be a moziváltozatot, hogy nem győzünk csemegézni belőlük.

Bár úgy tartja egy mondás, hogy a könyvből készült filmek esetében mindig jobb a könyvváltozat, azért ez nem tart vissza attól minket sem, hogy beüljünk a vászon elé, és újraéljük kedvenc olvasmányaink történetét. Idén 19 olyan könyvből készült film, amit mindenképpen érdekes moziban is megtekinteni. Íme a lista, olvasásra és mozizásra fel!

Még több filmes válogatás az NLCafén:

1. 13 óra – Mitchell Zuckoff

19 könyves film, amiért rajongani fogunk idén

A könyv az életben maradt amerikai védők – a leszerelésük óta fegyveres biztonsági vállalkozók – szemszögéből meséli el a bengázi csatát. A filmet Michael Bay rendezi, és a főbb szerepekben John Krasinski, David Giuntoli, Pablo Schreiber látható majd. Január közepétől mutatják be az amerikai mozik.

2. Az ötödik hullám – Rick Yancey

19 könyves film, amiért rajongani fogunk idén

Idegenek árasztják el a földet ebben a posztapokaliptikus könyvben, akik több hullámban támadnak. A főszereplő, Cassie már a második hullámban elvesztette szüleit és családját, azóta egyedül bolyong, és megpróbál életben maradni, de ez nem annyira egyszerű. És közeleg az ötödik hullám… Főszereplők: Chloë Grace Moretz, Liev Schreiber, Alex Roe, Nick Robinson. A filmet január 22-től mutatják be, és hazánkban is látható lesz.

3. The Finest Hours – Michael J. Tougias és Casey Sherman

19 könyves film, amiért rajongani fogunk idén

Igaz történet alapján íródott könyv az 1952-es pusztítót tengeri vihar hőseit mutatja be. A főbb szerepekben Chris Pine, Casey Affleck és Eric Bana.  Bemutató január 29.

4. Büszkeség és balítélet és a zombik – Jane Austen és Seth Grahame-Smith

19 könyves film, amiért rajongani fogunk idén

Jane Austen klasszikus történetében most zombik járnak az angol vidékeken, és nemeseket harapdálnak. Amíg Elizabeth és Darcy egymással dacol, addig a zombikkal is meg kell küzdeniük, ha túl akarják élni. Főbb szerepekben: Lily James, Lena Headey, Charles Dance, Matt Smith

5. The Choice – Nicholas Sparks

19 könyves film, amiért rajongani fogunk idén

A szerelmes regények mesterének tartott író újabb könyvét érte el a megfilmesítés. A történet szerint Travis Parker szuper életét él – sokat lóg a barátaival, vízi sportokat űz, utazik és jó munkája van. Amikor Gabby Holland beköltözik a szomszédságába, egy csapásra minden megváltozik. Bemutató: Február 5. Főbb szerepekben: Alexandra Daddario, Teresa Palmer, Maggie Grace, Benjamin Walker

6. How to be single – Liz Tuccillo

19 könyves film, amiért rajongani fogunk idén

Dakota Johnson a Szürke ötven árnyalata után újabb könyves filmben szerepel. A szingli csajokról szóló történet másik főszereplője a Pitch Perfect filmekből ismert Rebel Wilson. A bemutató február eleje.

7. Me before you – Jojo Moyes

19 könyves film, amiért rajongani fogunk idén

Will Traynor világutazó, szereti az extrém sportokat, de egy baleset során lebénul. Louisa  hétköznapi lány, aki elveszíti az állását egy teázóban, és átmenetileg Willt segíti főállásban. A páros eleinte utálja egymást, aztán persze jön a szerelem is. A Trónok harcából ismert Emilia Clarke az Éhezők viadala színésze, Sam Claflin a két főszereplője ennek a szívszorító adaptációnak. Plusz a Harry Potter filmek Neville Longbottomja, Matthew Lewis is feltűnik. Bemutató: március 4.

8. A hűséges – Veronica Roth

19 könyves film, amiért rajongani fogunk idén

Az írónő híres ifjúsági könyve, amiben a különleges utópisztikus világban élő Trish fellázad az elnyomás ellen a Négyes névre hallgató sráccal együtt. A trilógia lezáró kötetében végre mindent kiderül. Főbb szerepekben: Shailene Woodley, Theo James, Ansel Elgort, Naomi Watts Bemutató: március 18.

9. A dzsungel könyve – Rudyard Kipling

19 könyves film, amiért rajongani fogunk idén

A klasszikus történet teljes estés mozit kapott. Kipling felejthetetlen történetének főszereplője Maugli, medve barátja, Balu és persze Bagira, a fekete párduc. A filmet a Disney készíti, a bemutató április közepére várható. A szereposztás: Lupita Nyong’o, Scarlett Johansson, Idris Elba, Bill Murray, Neel Sethi.

10. Alíz Tükörországban – Lewis Caroll

19 könyves film, amiért rajongani fogunk idén

Az Alíz Csodaországban film folytatását ugyanúgy Tim Burton rendezi, a szereplők is változatlanok. Johnny Depp, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Mia Wasikowska próbálja ebben a különleges világban megtalálni az Idők Urát. Bemutató: május 27.

11. The BFG – Roald Dahl

19 könyves film, amiért rajongani fogunk idén

Roald Dahl gyerekkönyve külföldön már régóta hatalmas sikernek örvend. A Quentin Blake illusztrációival megspékelt történetben egy kislány ismerkedik meg egy trollal, és együtt indulnak kalandos útra. A filmet Steven Spielberg rendezi, így a siker szinte garantált. Bemutató: július 1. Szereplők: Bill Hader, Jemaine Clement, Ruby Barnhill, Rebecca Hall.

12. Tarzan – Edgar Rice Burroghs

19 könyves film, amiért rajongani fogunk idén

Az egykor Johnny Weissmüller által alakított Tarzant most a True Bloodból ismerős Alexander Skarsgård játssza, de a filmben feltűnik még Samuel L. Jackson és Margot Robbie is. Bemutató: július 1.

13. Mike and Dave Need Wedding Dates: And a Thousand Cocktails – Mike és Dave Stangle

19 könyves film, amiért rajongani fogunk idén

A vicces filmben két barát az egyikük unokatesójának a lagziját szervezi, ám egy vírusvideóval mindent tönkrevágnak. Vagy mégsem? A szereplők: Anna Kendrick, Zac Efron, Aubrey Plaza, Adam DeVine. Bemutató: Július 8.

14. A lány a vonaton – Paula Hawkins

19 könyves film, amiért rajongani fogunk idén

A múlt év egyik sikerkönyvére gyorsan lecsaptak a rendezők. A regény főszereplője, Rachel a közelmúltban vált el, és mindennap ugyanazzal a reggeli vonattal ingázik, ám egyik nap valami megdöbbentőt tapasztal. Bemutató: október 7. Szereplők: Rebecca Ferguson, Emily Blunt, Justin Theroux

15. Szólít a szörny – Patrick Ness

19 könyves film, amiért rajongani fogunk idén

A 13 éves Connor rákos édesanyjával él. A fiúnak éjfél után megjelenik egy szörnyeteg, aki az igazságot akarja tőle. Conor rémálma valósággal válik, de néha a valóság és az álom összemosódik. Ki a szörny, és mit akar? Miért pont őt szemelte ki? A történet szereplői Liam Neeson, Felicity Jones, Sigourney Weaver, Lewis MacDougall, és várhatóan október 14-én mutatják be.

16. Inferno – Dan Brown

19 könyves film, amiért rajongani fogunk idén

A Budapesten forgatott film nemcsak hazánk miatt lesz érdekes, hanem azért is, mert Tom Hanks újra Robert Langdon szerepében egy halálos vírustól próbálja megóvni a bolygót. A nyomok Firenzébe vezetnek, és természetesen rengeteg rejtvény és talány vár megint megoldásra. Szereplők: Tom Hanks, Felicity Jones, Ben Foster. Bemutató: október közepe.

17. Billy Lynn hosszú, félidei sétája – Ben Fountain

19 könyves film, amiért rajongani fogunk idén

A történet főhőse, Billy Lynn egyike a Bravo osztag nyolc megmaradt katonájának, akik harctéri hősiességükért jutalmul Bagdadból hazarepítve rövid diadalmeneten vesznek részt. A diadalmenet elképesztő, ám ezután újra vissza kell térni a harcmezőre. Fel tudja ezt dolgozni Billy? Bemutató: November 11. A szerepekben Garrett Hedlund, Kristen Stewart, Vin Diesel, Steve Martin, Chris Tucker.

18. Legendás állatok és lények megfigyelése – J.K.Rowling

19 könyves film, amiért rajongani fogunk idén

A Harry Potter-világ előtörténetében Göthe Salamandert követhetjük nyomon, akinek a varázslók a Legendás állatok és lények könyvet köszönhetik. A filmben a tudós Amerikába utazik, így megismerhetjük a varázslóvilág tagjait, mégpedig Harry Potter előtt 70 évvel. A rajongóknak igazi csemege lesz a film, melyben Eddie Redmayne, Katherine Waterson, Ezra Miller, Colin Farrell is szerepel. A bemutató november 18-án lesz.

19. A vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei – Ransom Riggs

19 könyves film, amiért rajongani fogunk idén

A történet szerint egy családi tragédia után a tizenhat esztendős Jacob egy távoli szigetre kerül, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különös gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait. Ahogy Jacob végigjárja az elhagyott hálótermeket és folyosókat, rájön, hogy az itt rejtegetett árvák többek voltak különösnél. A szerepekben Eva Green, Samuel L. Jackson, Ella Purnell, Judi Dench lesz látható. A bemutató karácsony utánra várható.

forrás: Buzzfeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top