Szabadidő

Retroképeken: pózolj a tévével

Az úgy volt, hogy élt egy kislány a rendszerváltás előtt, aki kapott egy Junoszty tévét talán a tízéves születésnapjára. Van-e köztetek olyan, aki emlékszik a szovjet hatalom eme remek technikai csodájára?

Nem volt viccesebb doboz annak idején a Junoszty tévénél. Micsoda buli lenne, ha mondjuk egy hétre egy mai család lapos LED tévéjét lecserélnénk egy ilyenre. Távirányító? Milliom csatorna? Tökre el vagyunk már kényeztetve.

Antennát a tévére!

Bezzeg azok a finom retró időszakok! Szóval a kislány kapott egy tévét, és onnantól elkezdődtek a vérverejtékes, küzdelmes hétköznapok a kütyüvel. A televízió két csatornát fogott. A magyar egyes bejött akkor, amikor a tévéhez applikált saját antenna tökig ki volt húzva és olyan függőlegesen állt, mint a cövek. Három hétig sikerült is ez a függőlegesség, utána lenyeklett az antenna és fogni kellett, különben letört. Letört antennával csupán az olybá híres “Hangyák tánca” nevű adás ment azzal az őrjítő sistergéssel.

Retro képeken: pózolj a tévével

Ha állt a rúd és tényleg totál függőlegesen (nem, most ezt a félmondatot ne akard félreérteni), akkor neked is vigyázzállásban kellett állnod a tévé előtt, mert ha megmoccantál, uram bocsá’ levegőt vettél, már berezonált és a megboldogult Antal Imre arca hirtelen szétcsúszott a képernyőn a Szeszélyes évszakokban.

Retro képeken: pózolj a tévével

A folytatásért kattints a Bouvet caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top