Szabadidő

Ilyenek az Orange Is The New Black színészei civilben

Tudom, tudom, le vagyok maradva. Mit lelkesedem az Orange Is The New Black sorozatért, hiszen már 2013 óta megy. Viszont NETFLIX csak pár hete van Magyarországon, szóval legálisan csak néhány napja nézhetjük. Én folyamatosan kerülgettem, mert már nem bírtam új sorozatot befogadni a heti 17 mellé, de győzött az influenza, és 1 hét alatt ledaráltam az eddigi 3 évadot. Szerelem lett, és kötelező darab.

Miről szól az Orange Is The New Black?

Az Orange Is the New Black alapjául Piper Kerman könyve szolgál, ezt filmesítette meg Jenji Kohan. Főszereplőnk, Piper sok évvel ezelőtt egyszer drogpénzt szállított a szerelmének, de – életének egy új szakászában – a törvény utolérte. Piper, hátrahagyva vőlegényét, bevonul a börtönbe, hogy megkezdje 15 hónapos büntetését…  Az OITNB egy olyan minőségi dramedy, ami tényleg kötelező a sorozatfüggőknek.  Magyarországon a Netflixen látható.

Taylor Schilling (Piper)

Ha valaki azt mondta volna nekem, hogy az egy évadot megélt Grace klinika-koppintás (ez volt a Mercy sorozat, aminek az egyik főszereplő Taylor volt) bukása után Taylor Schilling még kap tényleg jó szerepet, akkor valószínűleg kiröhögöm. És bár kétségtelen, hogy ebben a sorozatban valahogy eltűnik a többi színész között (miközben ő a főszereplő), azért két Golden Globe jelölést behúzhat magának a szereppel.

Ilyenek az Orange Is The New Black színészei civilben

Kate Mulgrew (Red)

Az orosz származású Redet alakító Mulgrew-t minden Star Trek-rajongó ismeri. Kétszer volt házas, idén lesz 61 éves, és úgy alakítja fantasztikusan a Pumukli-hajú orosz karaktert, hogy igazából ír katolikus családból származik.

Danielle Brooks (Tasha “Taystee”)

Danielle 2011-ben végzett a Julliard művészeti iskolában New Yorkban, alig két évvel később már az Orange Is The New Black forgatásán találta magát. Azóta szerepelt a másik Netflix-sikerben, a Master of None sorozatban és a Csajokban.

Uzo Aduba (Suzanne “Crazy Eyes”)

Amit Uzo Aduba művel ebben a sorozatban, kis túlzással már csak azért megéri nézi. Nyert is vele kétszer egymás után Emmy-díjat. Egyértelműen ő nyerte a legtöbbet az Orange Is The New Black sikerével.

Ilyenek az Orange Is The New Black színészei civilben

Dascha Polanco (Daya)

A sorozat kismamáját alakító Dascha Polanco a Dominikai Köztársaságban született, idén lesz 34 éves, és már háromgyermekes anyuka. Nővérnek tanult, és dolgozott is kórházban, majd inkább színésznek állt: első szerepét 2011-ben kapta. Az Orange Is The New Black neki is megnyitotta a kapukat. Tavaly Robert De Niro, Bradley Cooper és Jennifer Lawrence oldalán játszott a Joy-ban.

Selenis Leyva (Gloria)

Epizódszerepek tömkelegét kapta 1999-től a most 43 éves színésznő (Harmadik műszak, Maffiózók, Dirty Sexy Money, Esküdt ellenségek, Csajok, Férjem védelmében…), de neki is 2013-ig, az Orange Is The New Black indulásáig kellett várnia, hogy visszatérő karakter legyen.

Samira Wiley (Poussey)

Egy évvel Danielle Brooks előtt végzett a Julliardon. Már az iskolában is ismerték egymást, és a meghallgatás után kiderült, a legjobb barátokat kell alakítaniuk a képernyőn. Samira egy Walking Dead-videójátékhoz is kölcsönözte a hangját. 2014-től a sorozat egyik írója, Lauren Morelli a párja.

Vicky Jeudy (Janae)

Olyan színésznő,  akiknek nem nagyon lehet kinyomozni a korát.

Taryn Manning (Tiffany “Pennsatucky”)

Manning hálás szerepet kapott “Pennsatucky” karakterével. Egy redneck, suttyó, amolyan Honey Boo Boo-stílusú szereplője a sorozatnak, és lubickol benne. Már azt is hajlandóak vagyunk elfelejteni neki, hogy 13 éve szerepelt a Britney Spears-féle Crossroads filmben.

Laura Prepon (Alex)

Hét évig volt Mila Kunis és Ashton Kutcher kollégája az Azok a 70-es évek sorozatban. Neki igazából a visszatérést jelentette az Orange Is The New Black. Szüksége is volt a sorozat sikerére, mert egy ideig csak arról szóltak a vele kapcsolatos hírek, hogy összejött Tom “kanapén ugrálok, ha boldog vagyok” Cruise-szal.

Adrienne C. Moore (Cindy)

Ő is azokhoz tartozik a szereplőgárdából, akik:

  • nem nagyon hirdetik a születési évüket
  • voltak epizódszereplők a Különleges ügyosztályban.

Yael Stone (Lorna)

A 30 éves Yeal Stone édesapja csehszlovákiai származású, ő pedig Sydney-ben született. Játszott is néhány ausztrál sorozatban, de 2011-ben szerepet kapott egy New York-i színdarabban, fél évvel később pedig már az Orange Is The New Black szereplőválogatóján találta magát.

Natasha Lyonne (Nicky)

’86-óta több mint 50 filmben és sorozatban szerepelt, köztük a Pengében, az Amerikai pite filmekben és a A varázsige: I Love You-ban. Fred Armisen színész a pasija, és egyszer kilakoltatták, mert a szomszédok túl zajosnak tartották. És a képet elnézve szeret kék IKEA-szatyorba öltözni.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top