Szabadidő

Március 15.: öt budapesti program

Remek programok lesznek március 15-én Budapesten. Ha még nem tudod, hogy hova menj, segítünk. A listán megemlékezéseket, családi programokat és fitneszprogramot is találsz!

Zászlófelvonás a Kossuth téren, ünnepi menet

2016. március 15., 9.00 óra

Zászlófelvonás katonai tiszteletadással. Utána ünnepi menet indul a Nemzeti Múzeumhoz a Lovas Díszegység, a Központi Zenekar és a Hagyományőrző Huszárok Egyesületének vezetésével. A menet útvonala: Kossuth tér – Alkotmány utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Károly körút – Astoria – Múzeum körút. 

Ünnepség a Nemzeti Múzeumnál

Időpont: 2016. március 15., 10.30

A Nemzeti Múzeum természetesen a március 15-ei megemlékezések központi helyszíne. Itt mondja el ünnepi beszédét a miniszterelnök. Az ünnepi műsorban részt vesz Paár Julianna, Gubik Petra, Varga Miklós, a MH Honvéd Férfikar, a MH BHD Budapest Helyőrség Zenekar, valamint a Magyar Állami Népi Együttes.

Programok a Budai Várban

 2016. március 15., 10:00–18:00 óra

A Budai Várban változatos programokkal várják az érdeklődőket. Lesz többek között forradalmi forgatag a Hadtörténeti Múzeumban, gyermekelőadások a Halászbástyánál, “időutazás” a levéltárban, történelmi séták a Vármúzeumban, Budavári vásári forgatag a Magyar Ízek utcájában.

Ünnepi programok a Petőfi Irodalmi Múzeumban

 2016. március 15., 10:00–22:00 óra

10–15 óra között bárki kipróbálhatja Landerer és Heckenast nyomdagépét, amelyen a forradalom 12 pontját nyomtathatták. Ezen kívül lesz nemzeti szalagos hajfonat készítés, különleges tárlatvezetések, valamint 17 és 20 órától Petőfi-vers-koncert a Bob és Bobék Orchestrával.

Testébresztő Fitnesznap

 2016. március 15., 10:00 órától

Akik nem a hagyományos megemlékezésekkel, hanem mozgással töltenék a március 15-ét, azoknak remek program lehet a Coca-Cola Testébresztő nap. 15 színpadon, illetve teremben zajlanak majd a programok a Syma csarnokban, ahol egész nap csoportos órákon vehetnek részt a mozogni vágyók.

Megnézem
Összes kép (1)

  Még több március 15-e az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top