Szabadidő

Ma 67 éves az univerzum Bobbyja, Patrick Duffy

67 éves lett Bobby a Dallasból, vagyis Patrick Duffy. A férfi, akinek mindig csodálatosan állt a haja, aki olyan kedvesen mosolygott, hogy még a lejárt szavatosságú joghurtot is megvettük volna tőle, és akit elhagyott az a szemét Pamela.

De mielőtt Patrick Duffy beállt volna a Dallasba, hogy végérvényesen magára ragassza a “legtökéletesebb fiú/szerető/apa/férj”  jelzőket a show-bizniszben, még elvállalt egy Taco Bell reklámot. És kérem, ahogyan ő kente a csípős szószt, és szórta a sajtot, na az művészet.

Őt egyébként sohasem érdekelte, hogy beskatulyázták “szappanoperasztárnak”. Miért is érdekelte volna? A Dallas az egész világon népszerű volt, néhány éve még vissza is tért a képernyőre, amiben ő is szerepet vállalt. És bár később Patrick Duffy hét évadon át volt főszereplője a Lépésről lépésre nevű, szintén sikeres sitcomnak, ő örökre Bobby marad a nézőknek.

Ma 67 éves az univerzum Bobbyja, Patrick Duffy

Patrick Duffyt egy interjúban arról kérdezték, hogy melyik volt a legelső jelent, amit forgattak a Dallasnak. “Természetesen ma is emlékszem rá. Victoriaval (a Pamelát alakító Victoria Principal – a szerk.) egy piros autóban kocsikáztunk Southfork felé, hogy bombát robbantsak a családban azzal, hogy bemutatom a feleségemet. Velem kezdődött, és az én jelenetemmel fejeződött be a Dallas (az eredeti sorozat). Egyébként Leonard Katzman nekem sem mondta el soha, hogy mit látott Bobby, amikor benézett a szobába…”

A Dallas eredetileg egy modern Rómeó és Júlia történet lett volna, a középpontban Bobby és Pamela évődésével. Csakhogy valami történt. Nem nehéz kitalálni, hogy mi. “Az történt, hogy Larry (a Jockeyt alakító Larry Hagman – a szerk.) besétált az első jelenetébe, és elkezdett forgatni. Ekkor egyszerűen megváltoztatott minden. Nem lehetett nem rá figyelni, olyan ördögien tökéletesen alakította a karaktert. Itt már én is tudtam, hogy a Dallas, az Jockey. A sorozatunk 3-4 évadot élt volna meg, ha csak Pamela és Bobby szerelme van a fókuszban, és milyen jó, hogy minden felborult. Larry Hagman volt a legjobb, legkedvesebb barátom az elmúlt 30 évben.  Ő határozta, alapozta, teremtette meg az egész mostani életemet” – monda Duffy.

Ma 67 éves az univerzum Bobbyja, Patrick Duffy

1985-ben – amikor a Dallas már hét éve futott – Duffy kilépett a sorozatból. Az epizódnak úgy lett vége, hogy Bobbyt megölték. De barátja, Hagman rábeszélte a folytatásra, így már csak vissza kellett hozni a jófiút az életbe. Nyilván ehhez egy félmeztelen, zuhanyzós rész dukált Hollywoodban.

Duffy bármelyik nőt megkaphatta volna, nemcsak a sorozatban, de a magánéletben is. Így van ez, ha valaki olyan népszerű sorozatban játszik a 80-as években, mint a Dallas. Csakhogy neki csak egyetlen nő kellett, ő volt Carlyn Rosser, akit még 1974-ben vett feleségül. Két fiuk van, Padraic Terrence Duffy, és Conor Frederick Duffy. A színész boldog nagypapa, imádja az antik gyermekkönyveket, ezeket gyűjti is.

Patrick Duffy és két fia
Patrick Duffy és két fia

Patrick Duffy buddhista életét él, haláláig jó barátságot ápolt Larry Hagmannel.

Ma 67 éves az univerzum Bobbyja, Patrick Duffy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top