Szabadidő

Tv2-es távozások: ezt a közleményt adta ki a csatorna

Pénteken egymást érték a bejelentések. Távozott a Tv2-től Dudás Ádám, Kárász Róbert, Zöldhegyi Katalin és Horváth Csaba. Az ügyben már megszólaltak megannyian, most a Tv2 is kiadta a saját közleményét.

Április elsejére nem kevés bejelentés jött a Tv2 székházából. Kárász Róbert 8 év után távozott a csatornától, Dudás Ádám pedig 19 éves munkaviszonytól búcsúzott. “A mai nappal lezárult egy korszakom a TV2-nél! 2008. szeptember 1-jén kezdődött! Iszonyatosan jó csapattal dolgoztam a Mokkában! Erre fogok gondolni! Végezetül egy idézet Jókai Annától: talán igazuk van az optimistáknak, minden rossz szülhet valami jót” írta a Facebookon Kárász. Az ügyben megszólalt már Tvrtko, de még Törőcsik Mari is, aki Vajnát szeretné felhívni és rákérdezni, hogy miért kellett elküldeni Kárászt. Demcsák Zsuzsa megkönnyezte kollégái búcsúját.

 

Most a TV2 is kiadta a saját közleményét.

Íme:

“A TV2 Csoport korábban bejelentette, hogy az új hírigazgató, Kökény-Szalai Vivien érkezésével megújulnak a vállalat hír és aktuális műsorai. Ennek részeként a Tények, a Mokka, az Aktív és a FEM3 Café szerkesztőségeiben átszervezések zajlanak, amik személyi változásokkal is járnak.
Amin-Váczi Virág, a Mokka és FEM3 Café főszerkesztője, valamint az aktuális műsorok operatív felelőse március 31-i hatállyal, 18 év után, közös megegyezéssel távozott a csatornától. A szakember számos műsorban dolgozott, mint szerkesztő-riporter, majd felelős szerkesztő, főszerkesztő és kreatív producer.

Április 1-jén Dudás Ádám és Kárász Róbert műsorvezetők, valamint Horváth Csaba, a Tények egyik felelős szerkesztőjének munkaviszonya közös megegyezéssel megszűnt, és távozott a csatornától Zöldhegyi Katalin külpolitikai szerkesztő-riporter is.

“Egy nehéz helyzetben lévő hírműsort vettem át, mivel az elmúlt két évben a Tények folyamatosan veszített népszerűségéből. Ezt a folyamatot szeretném megállítani és megfordítani új szakemberek szerződtetésével és belső átszervezésekkel. Az átalakítás további részeként mind tartalmilag, mind arculatilag is megújul a Tények és a Mokka. Az aktuális műsorokat informatív, szórakoztató, az emberek hétköznapi ügyeivel foglalkozó hírműsorokká alakítjuk át.” – mondja a hírigazgató.

Számos kolléga tér vissza a TV2-höz a következő időszakban. Április 4-én Szebeni István Demcsák Zsuzsa oldalán köszönti a nézőket a Mokkában. Április 9-től újra együtt vezeti Andor Éva és Pachmann Péter a Tényeket. Hamarosan csatlakozik a hírműsor csapatához Gönczi Gábor is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top