Szabadidő

A sógun árnyékában, avagy szabadulás Japánból Budapest belvárosában

A világszerte nagy sikernek örvendő szabadulószobák feladványai a számítógépes "room-escape" és "point-and-click" játékok továbbfejlesztett, valós térbe helyezett változatai. Számos logikai feladatnak vetettük alá magunkat mi is, hogy megoldjuk a Jászai Mari tér közelében lévő Mystique Room legújabb rejtélyét.

Az izgalmas játékokat üzemeltető cég jelenleg három szobát működtet. A Katedrális és A Fáraó sírja mellé nemrég építették a Sógun árnyékát.

A sógun árnyékában, avagy szabadulás Japánból Budapest belvárosában

Az újdonság varázsa hajtott minket, így felfedezőtúránkat a harmadik szobába szerveztük.
Amint beléptünk az alacsony plafonú előszobába, rögtön megcsapott minket az autentikus, távol-keleti hangulat. Az enteriőr részleteiben hosszasan nem tudtunk elmerülni, hisz Toranaga nagyúr, a japán császár hadvezére csupán egy órára hagyta el házát, nekünk pedig ez idő alatt kellett megtalálni a szobák egyikében elrejtett és féltve őrzött fegyverét.

A pályának 2–6 fő közötti létszámmal érdemes nekiindulni, mi öten vetettük magunkat alá a kihívásnak. A számzárak és lakatok felnyitásához logikai feladványokat kellett megoldanunk, illetve elrejtett dobozokat megtalálnunk. Minden kinyíló szoba újabb lehengerlő enteriőrt tárt elénk, és egyre közelebb vitt célunk eléréséhez. A feladatok megoldásához szorosan együttműködtünk, minden titkot közösen próbáltunk felfedni a korabeli díszletekkel tarkított szobákban.

A sógun árnyékában, avagy szabadulás Japánból Budapest belvárosában

A feladványok megfejtéséhez jó logikai és elemző készség kell, de a játékmester – aki kamerán keresztül figyeli a játékosokat – senkit sem hagy végső elkeseredésében a szobarendszerbe ragadni. Ha szükséges, apró, segítő megjegyzésekkel gondoskodik arról, hogy minden hiányzó részletre fény derüljön anélkül, hogy elrontaná a játék izgalmát.

A sógun árnyékában, avagy szabadulás Japánból Budapest belvárosában

Aki szereti az intellektuális kihívásokat és az ázsiai hangulat varázsát, mindenképp mérje össze erejét a zord sógunnal!

Honlap és részletek: www.mystiqueroom.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top