Szabadidő

Ilyen még nem volt: együtt indul az olimpián anya és fia

Nino Salukvadze grúz olimpiai bajnok sportlövő és fia, a szintén sportlövő Cotne Machavariani is kvótát szerzett a riói nyári játékokra.

Az Olympstats adatai szerint már előfordult, hogy ugyanazon az olimpián családtagok vettek részt, 56-szor például apa és fia versenyzett együtt, 12-szer apa és lánya, illetve kétszer az is megtörtént, hogy anya és lánya indult egyszerre. A rokonok jellemzően íjászatban, sportlövészetben, golfban és vitorlázásban indultak.

Nino Salukvadze éppen a nyolcadik olimpiájára készül, aranyérmet még 1988-ban szerzett Szöulban, ahol Magyarország 11 arany, 6 ezüst és 6 bronzéremmel a hatodik helyen végzett az éremtáblán.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

A 47 éves sportoló elmondta, roppant boldog, hogy ismét képviselheti a grúz sportlövőket, de milliószor boldogabbá teszi, hogy a fiának is sikerült elérnie ezt. A fiú és anyja szerint anno, a Szovjetunióban jobbak voltak az edzésfeltételek. Rióban az anyámat, az országomat és magamat fogom képviselni” – közölte a 18 éves Cotne az AP hírügynökséggel.

(via Blikk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top