Szabadidő

Szelfi medvével és harcoló jávorszarvasokkal

Nemzeti parkokba sem csak okos emberek járnak, ez derül ki a parkőrök beszámolóiból.

Nemrég a légiutas-kísérők számoltak be az Instagramon a legrosszabb utasokról, most a nemzeti parkok őrei, a rangerek panaszolták el a világnak, mennyi hülyével találkoznak. A felhívásra közel 500 történet érkezett be, a többség az emberi butaság és nagyképűség, a természet és az állatok Disney-díszletként való kezelésének ékes példája.

Az egyik parkőr például annak volt szemtanúja, hogy a látogatói központban egy okos család magát és az egész termet telefújta medveriasztóval. Azt hitték, úgy működik, mint a szúnyogriasztó, azaz, a bőrre kell fújni. Mindenkinek taknya-nyála egybefolyt, mondani sem kell, mert a medveriasztó elve leginkább a paprikasprére emlékeztet..

Egy nő arra panaszkodott egy rangernek, hogy a fák ugyanúgy néznek ki, mint otthon, milyen unalmas ez. Mások vízesésektől néhány méterre vagy vihar közben, villámló ég alatt fürödtek folyókban, vagy magukat Bear Gryllsnek képzelve eltűntek a vadonban egy szál késsel. Egy csapat cserkészfiú pedig úgy döntött, tutajt épít, és lelkesen elkezdték kivágni a parkban a fiatal facsemetéket. Minden egyes fáért 3000 dollár büntetést szabtak ki rájuk.

Szelfi medvékkel és harcoló jávorszarvasokkal

Az Everglades Nemzeti Parkban rendszeres probléma, hogy egyesek megpróbálnak bébialigátorokat lopni, ami nemcsak azért hülyeség, mondja egy parkőr, mert a bébialigátorok nagy, veszélyes aligátorrá cseperednek, hanem mert a magát fenyegetve érző kicsi segítséget hív, és igen gyorsan nagy, dühös aligátorok verődnek össze.

Egyöntetű vélemény szerint a fotózni akarók a legrosszabbak. Képesek hordában követni kifejlett grizzlyket, egy nő pedig megharagudott, amikor a ranger nem engedte neki, hogy odamenjen egy bocshoz, hogy megsimogassa. Étellel próbálta magához csalogatni az állatot, mit sem törődve a figyelmeztetéssel, hogy a medve az egész karját fogja ételnek nézni. Egyébként is sokan csalogatják a vadállatokat étellel, hogy szelfizhessenek velük.

Az egyik hozzászóló felelevenített egy esetet, ami még gyerekkorában esett meg. Az apja ranger volt egy nemzeti parkban, amikor egy busznyi kínai turista úgy döntött, hármas sort alkotva körbeáll két harcoló jávorszarvasbikát és megtekinti a küzdelmet. Csak azzal nem számoltak, hogy a harc végeztével a két bika sarkon fordul, és semmit sem nézve egyszerűen legázolja a bámészkodókat, hogy mehessen a dolgára. Egy csomó embert szállítottak kórházba, de meg is érdemelték.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top