Szabadidő

Emberségből jeles! Ennek a rendőrnek a sztoriját ismerned kell!

A rendőri munka sokkal több, mint letartóztatás és a törvények betartása. Tim Prudy rendőrtiszt pedig be is bizonyította ezt.

Tim Purdy a Charlotte-Mecklenburg megyei rendőrség járőre. A napokban a helyi gimnáziumhoz riasztották, amikor egy fiatal, autista srác eltűnt az iskolából, tanárai pedig attól tartottak, hogy megpróbál öngyilkosságot elkövetni.

A rendőrtiszt megtalálta a feldúlt fiú, aki a főút egyik padkáján üldögélt. Purdy megpróbált kapcsolatba lépni vele, leült mellé az aszfaltra, és beszélgetni kezdett az autista, zavarodott sráccal.

A rendőr a srác bizalmába férkőzött, beszélgetett vele, néhány perccel később pedig még megnevettetnie is sikerült. Ennek köszönhetően, a társaival együtt rávette a fiút, hogy fogadja el az orvosi segítséget, amire nagy szüksége van. “A rendőri munka sokkal több, mint letartóztatás és a törvények betartatása” – írták a történethez az Instagramon. Tim Purdy a hónap rendőre lett.

Officer Tim Purdy of the Charlotte-Mecklenburg Police Department was dispatched to a situation involving a young autistic high school student who left the campus and may have been suicidal. Due to the young man’s neuro-developmental disorder, he also had a history of displaying violent behavior. In order to build a connection with the young man, Officer Purdy sat next to him on the ground, talked things through and even got him laughing. Officer Purdy established trust and a relationship that allowed officers to get this young man the help that he so desperately needed. There’s more to policing than making arrests and enforcing the law. #ThinBlueLine #Police #Deputy #Sheriff #StateTrooper #AllLivesMatter #BlueLivesMatter #Police_USA From the CMPD Facebook Page

A photo posted by The Official @Police_USA™ (@police_usa) on

Olvass még történeteket rendőrökről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top