Szabadidő

A Blahát és a Lánchidat is felújítanák

Megújulhat továbbá a Váralagút és a fogaskerekű vasút is. A dugódíjat pedig nem ússzuk meg.

A Lánchidat és a Blaha Lujza teret is tervezik felújítani – közölte Tarlós István főpolgármester csütörtökön Budapesten, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) rendezvényén.

Felújítanák még a budai Váralagutat, valamint a fogaskerekű vasutat is. Utóbbit minkét irányba meghosszabbítanák, a Széll Kálmán térig, illetve a Normafáig.

Tarlós István közölte, az előzetes becslések szerint a Lánchíd és a Váralagút felújítása több mint 18 milliárd forintba, a Blaha Lujza tér rekonstrukciója 1,5 milliárdba, a fogaskerekű vasút fejlesztése körülbelül 23 milliárd forintba kerülne.

A Blaha Lujza teret és a Lánchidat is felújíthatják

“A Blaha Lujza tér felújításától semmiképpen sem kívánunk eltekinteni” – tette hozzá a főpolgármester, aki megjegyezte azt is, hogy a Széll Kálmán tér felújítását úgy végezték el, hogy felkészültek a fogaskerekű vonalának meghosszabbítására.

Tarlós István elmondta, hogy a három fejlesztési elképzelés megvalósítására azért lesz lehetőség, mert kormányzati engedéllyel hitelt tudtak felvenni fejlesztési célokra az Európai Beruházási Banktól.

A dugódíj elkerülhetetlen

Tervezik és szerepel is 50 milliárdos összeggel az európai uniós támogatási listán egy új hulladékhasznosító és iszapégető mű megvalósítása.

Kitért arra is: a 4-es metró kihasználtsága még nem megfelelő, ugyanakkor némi javulásra lehet számítani a párhuzamos felszíni közlekedés ritkítása miatt.

A főpolgármester jelezte azt is: a dugódíj vagy behajtási díj bevezetése elkerülhetetlen. “Ha 2017 végéig nem vezetjük be ezt a behajtási díjat, akkor abból baj lesz” – fogalmazott Tarlós István.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top