Szabadidő

Azért halhatnak ki a pandák, mert kedvenc ételük rossz hatással van szexuális életükre

Egy friss tanulmány szerint a bambusz lehet az oka, hogy nem születik annyi kispanda.

Kellemetlen hírekkel kellett szembesülniük a pandáknak egy friss kutatásnak hála: vagy lemondanak kedvenc ételükről, vagy kihalnak. Állítólag a bambuszfogyasztás lehet ugyanis az oka az egyre csökkenő pandaszaporulatnak.

Mind láttuk már, ahogy pandákat próbálnak szexre bírni, és azt is, mekkora öröm, mikor végre születik egy fekete-fehér bocs. Most már itt lenne az ideje, hogy a pandák is hozzanak egy kis áldozatot, ha szeretnének fennmaradni még egy ideig.

A bambusz egyrészt irritálhatja az állatok beleit, kellemetlen fájdalmakat okozva (úgy meg kinek van kedve szexelni, ugye?) de a terhességre, sőt a megfogant utódok későbbi fejlődésére is negatív hatással lehet.

Azért halhatnak ki a pandák, mert kedvenc ételük rossz hatással van szexuális életükre

Kutatók pandák étkezési szokásait kutatták, például azt is, mikor eszik a növény szárát és mikor a levelét, így az is kiderült például, hogy nyáron 60 százalékban levelet fogyasztanak a szár helyett (ez télen mindössze 1 százalék) és ilyenkor esnek is teherbe – ami összefüggésbe hozható a könnyebben emészthető táplálkozással.

Ha a pandák képesek lesznek lemondani az ész nélküli bambuszzabálásról, talán még sokáig velünk maradhatnak a bolygón!

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top