Szabadidő

A nyitóhétvégét sem élte túl a pécsi állatkert újdonsült cápája

Újranyitották a hétvégén a felújított pécsi állatkertet, ám az egyik zebracápa máris elpusztult, a barnamedve pedig még meg sem érkezett.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy miért pusztult el a hétvégén a pécsi állatkert két zebracápája közül az egyik, az intézmény még vizsgálja az esetet – számolt be a Bama.hu.

A baranyai portál arról is ír, hogy sokan hiányolták a nyitóhétvégén a barnamedvét és a vörös macskamedvét is, melyek még nem érkeztek meg a felújított állatkertbe.

A kép illusztráció!
Zebracápa
A kép illusztráció!

Az állatkert jelenlegi igazgatója, a tavaly ősszel az elkóborolt farkast kilövő Szatyor Miklós megbízatása május 31-én jár le, helyét ideiglenesen Borbás Károly veszi át december végéig, majd pedig új vezetője lesz az állatkertnek.

A 2014 tavaszán kezdődött felújítás előtti évben a pécsi állatkertnek 98 ezer látogatója volt, az uniós támogatásért viszont vállalták, hogy a látogatószámot 150 ezer főre növelik.

A lap információi szerint a felújított állatkertben 250 állatfaj mintegy 1000 egyede lesz látható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top