Szabadidő

Ezzel az átveréssel próbálják lehúzni a nyelvtanulókat

Az ígéret szerint nyelvi kártyák segítségével ötször gyorsabban megy majd a tanulás, így harminc nap gyakorlás után folyékonyan beszélhetünk idegen nyelveket...

 A neten terjedő átverésnek sajnos nagyon sokan bedőlnek, hiszen ki ne szeretne a lehető legrövidebb idő alatt folyékony nyelvtudásra szert tenni: Ráadásul, akinek sok volt a kudarcélménye, még jobban vágyik rá, hogy valahogy mégis sikerrel járjon a nyelvtanulás terén. A csodakártyákat “most akciós áron” 28 ezer helyett 17 ezer forintért árulják. Nyelvtanárok szerint nyilvánvaló átverésről van szó, ami inkább tűnik büntetőjogi, mint oktatásszakmai ügynek.

 

 Orbán Tamás némettanár szerint – aki gimnáziumban, nyelviskolában és cégeknél is oktat, valamint nemrégiben online nyelvtanulási oldalt indított – az online oktatással sok mindent meg lehet spórolni de a tanulásra használt időt nem. Mint elmondta, kizárt, hogy egy hónap tanulás után valaki folyékonyan beszéljen egy idegen nyelvet. Ennyi idő alatt a biztos alapokat esetleg el lehet sajátítani, de pár nap alatt 200-300 szót biztosan nem lehet megtanulni úgy, hogy később is emlékezzünk rá.

Ezzel az átveréssel próbálják lehúzni a nyelvtanulókat

Ráadásul a különleges módszert kínáló cég marketingigazgatóját a Kosár című fogyasztóvédelmi magazin stábja hiába kereste. A módszert reklámozó fotót  megtalálták egy lengyel oldalon is, de ott a képen lévő hölgy teljesen más néven szerepel. A dolog hamisságát támasztja alá az is, hogy a hirdetésben hivatkozott Neurolingistic nevű magazin nem létezik, mint ahogy a cég által állítólag megkapott szakmai díjak sem – írja a hirado.hu.

Olvass még többet a nyelvtanulásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top