Szabadidő

Betiltották a gyerekviadalokat szervező klubot

Szegény sorsú gyerekeknek szervezett ketrecharcot egy szövetség. Végre megszüntették.

A Blikk még 2014. június 10-én számolt be arról, hogy szegény sorsú tizenéves gyerekeket verekedtetnek egymással az egyik legkeményebb küzdősportban, az MMA-ban, fejvédő nélkül, felnőtt szabályok szerint, és és volt olyan is, hogy három gyerekhez is mentőt kellett hívni súlyos sérülésük miatt. Az ügyben Rétvári Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke tett feljelentést.

Végre eredmény született az ügyben. A Budapest Környéki Törvényszék megszüntette a gyermekekkel ketrecharcokat szervező Mix Martial Art Kevert Harcművészeti Országos Szövetséget – mondta el az alelnök, majd hozzátette: a szervezet megszűnésével a gyermekek kihasználásának egy formája is jó eséllyel megszűnik Magyarországon. A gyermekeket védő jogszabályok ma már nyújtanak akkora védelmet, hogy meg lehessen szüntetni ilyen törvénysértő szervezeteket. Az eredményhez az ügyészség alapos munkájára is szükség volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top