Szabadidő

Nyilvános vécéből fodrászat – nem is akármilyen

Nyolc éve fodrászatként üzemel a még az ötvenes években épült nyilvános vécé Hódmezővásárhelyen. A vendégeket ugyanakkor csöppet sem riasztja a vécéből átalakított helyiség gondolata. Sőt!

Hódmezővásárhely Kálvin János téri körforgalmának szomszédságában épült még az ötvenes években a süllyesztett, kör alaprajzú egykori nyilvános vécé. Már a rendszerváltást megelőzően évekig állt üresen, senki nem használta. Ekkor adta el a helyiséget vállalkozóknak, akik átalakították, és az elmúlt húsz év során többféle boltot üzemeltettek benne. Volt, hogy kerékpárokat javítottak, majd elektronikai üzletet nyitottak, aztán árultak benne műanyag edényeket, majd cipőt és papucsot. Az utóbbi nyolc évben pedig szuper fodrászüzletként működik.

Sibán Mónika vette meg a cipőboltostól az egykori nyilvános vécét, amely elmondása szerint olyan lepusztult állapotban volt, hogy felújítása többe került, mint a vételár. Az átalakításról a műemlékvédelemmel is egyeztetnie kellett, a környéken ugyanis több ilyen épület található.

A gyönyörűen felújított fodrászüzlet vendégeit csöppet sem riasztja a gondolat, hogy egykoron ebben a helyiségben a sürgős dolgaikat intézték a város polgárai. A fodrászat szinte folyton tele van vendégekkel, akik közül többen Makóról, Szegedről, Orosházáról, sőt Isaszegről és Budapestről is érkeznek.

(Délmagyar)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top