Szabadidő

Benedict Cumberbatch: mindig Martin Freeman a legviccesebb a Sherlock forgatásain

Idén ősszel a Benedict Cumberbatch-féle Sherlock-sorozat visszatér a képernyőre. Ebben a különkiadásban Sherlock és Watson a 19. századi Londonban nyomoznak egy olyan gyilkos után, aki látszólag a sírból tért vissza.

Itthon az AXN-en mutatja be a legújabb, Sherlock: A szörnyű menyasszony című epizódot szeptember 5-én 21 órától. Hosszú a szünet a Sherlock harmadik és a negyedik évada között. Így igazi csemege a nálunk most debütáló különleges Sherlock-epizód. Egyébként már forgatják a sorozat negyedik évadát, amiben újra modern, mai környezetben nyomoz Sherlock és Watson.

Mit gondol a Sherlock  globális sikeréről?

Azt hiszem, Sherlock Holmes szűnni nem akaró varázsa mindig is világméretű volt, de nem gondolom, hogy ez a jelenség bármilyen kapcsolatban is lenne a mi sikerünkkel. Szerintem ez a Conan Doyle által kitalált bámulatos történetről szól, ami valamennyi nemzetnek egyaránt tetszik. Sherlock egy kívülálló, aki intelligens, nem tűri a középszerűséget, elképesztően hatékony, de akinek ugyanakkor megvannak a saját gyengeségei és a saját keresztje is. Azt hiszem, az a képessége, hogy a földhözragadt, az átlagos és a közönséges dolgokat folyton új és új kalandokká varázsolja – amit mindig is mindenhol hangsúlyoztam vele kapcsolatosan, a mi verziónk és az eredeti könyvek kapcsán is –, azt okozza, hogy soha nem tudjuk, hogy mi fog történni. A kalandok végtelen sora áll előttük.

Már hozzászoktunk, hogy Sherlock-sorozatot a mai modern korban látjuk. A harmadik és a negyedik évad közötti különkiadás viszont a viktoriánus korban játszódik. Mit gondolt, amikor először meghallotta az ötletet?

Először őrültségnek tartottam. Úgy éreztem, végleg elment az eszük, kifogytak az ötletekből, és a televíziózás összes közhelyét elővették. De aztán jobban kibontották az ötletet, rendesen elmagyarázták nekem, és akkor már fantasztikusnak találtam.

A magyar rajongók szeptemberben láthatják először a különkiadást. Mit gondol, hogyan fognak a rajongók reagálni a viktoriánus környezetre?

Nem igazán tudom. Szerintem ez a dolog egyik szépsége. Nem titkolhattuk el, hogy forgatunk, és gyakran forgattunk városokban vagy közterületeken, ahol az emberek lefotóznak minket a viktoriánus kosztümökben. Eddig még nem okoztunk csalódást a rajongóknak, úgyhogy remélhetőleg ezzel sem fogunk. Remélem, tetszeni fog nekik.

Milyen volt visszamenni az időben?

Mókás. Döbbenetes dolog igaziból is pipával és vadászsapkával flangálni. Ezen fölül a háttér, a díszlet, a rendezés, a látvány és minden egyéb már csak hab a tortán. Minden kosztümös filmmel ez a helyzet. Csak csodálni lehet.

Benedict Cumberbatch: mindig Martin Freeman a legviccesebb a Sherlock forgatásain

Mi volt a legviccesebb dolog, ami Sherlock: A förtelmes menyasszony forgatása alatt történt?

Talán Martin Freeman (ő alakítja dr. Watsont – a szerk.) a legviccesebb dolog, ami történt. Ő általában is igen szórakoztató. Talán nem ezt a választ várta, de ez az igazság – vele nem kell sokáig várni a humorra a forgatás során.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top