Szabadidő

Itt az újabb díjnyertes magyar film

A Betonzaj című színes magyar kisjátékfilm kapta a nemzetközi diákfilmfesztivál nagydíját vasárnap este a dél-csehországi Písekben.

A Kovács István rendezte Betonzaj című félórás film főszereplője egy fiatal kickboxoló lány, akinek minden vágya, hogy Németországban folytathassa karrierjét párjával, aki egyben edzője is. A nagy 
áttörés érdekében meg kell nyernie egy bajnokságot, a felkészülés hajrájában derül ki azonban, hogy várandós és nem tudja, mitévő legyen. 

A Magyar Filmdíjak márciusi díjkiosztóján a Betonzaj lett a legjobb kisjátékfilm és Kovács István alkotása nyerte el szeptemberben Budapesten a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál fődíját. Az alkotást több fesztiválon is vetítették.

The Sound of Concrete (Betonzaj) ——- OFFICIAL TRAILER from filmfabriq on Vimeo.

A négynapos píseki fesztivál utolsó fordulójában mintegy 60 filmet vetítettek le, közülük választotta ki a nemzetközi zsűri a győztes magyar filmet. A fesztivál különféle kategóriákban még dél-koreai, argentin, német és orosz filmet díjazott. 

Tavaly Kis Hajninak, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatójának “2.em.” című húszperces dokumentumfilmje kapta a nemzetközi diákfilmfesztivál nagydíját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top