Szabadidő

12 szuper könyv, amivel lefoglalhatod a gyerkőcöt egy esős délutánon

Ajánlunk 12 szuper olvasmányt a legkisebbektől elkezdve a nagyobbakig, amivel gyorsan eltelik a délután és senki sem fog unatkozni.

Most, hogy beköszöntött az igazi ősz, az időjárás sokszor nem kegyes hozzánk. Ha neked is van legalább egy kicsi gyerkőcöd, akkor tudod, hogy amikor be vagytok zárva a lakásba, mert kint ömlik az eső, akkor életmentő lehet egy érdekes mesekönyv, mondókás könyv, esetleg egy foglalkoztató füzet. Hoztunk most 12 szuper gyerekkönyvet, amit egytől egyig ajánlunk a borús délutánokra!

Még több könyvajánló az NLCafén:

12 szuper könyv, amivel lefoglalhatod a gyerkőcöt egy esős délutánon

1. Dawn Isaac – 101 ötletes játék gyerekeknek esős napokra

Dawn Isaac játékosan vezeti rá a gyerekeket arra, hogy mennyire izgalmas dolgokat rejt a lakás. A legkisebbek megtanulhatnak kempingezni a saját szobájukban, babaházat vagy akadálypályát építhetnek a nappaliban. A könyvben szuper bűvésztrükkök, saját készítésű puzzle ötletek, és festékes játékokat is találhatunk, amikkel tökéletesen el lehet ütni az időt, amíg kisüt a nap.

ITT MEGRENDELHETED!

2. Emily Bone – Kukkants bele! – Felfedezők és kutatók

A Kukkants bele! sorozat legújabb részében végigkövethetjük a különböző korok felfedezőit. A kreatív könyv fülei alatt hihetetlen utazások történetei tárulnak fel a gyerekek előtt: a merész konkvisztádorok veszélyes tengeri útjaitól egészen az Apollo-11 küldetéséig, mely először juttatott embert a Holdra!

ITT MEGRENDELHETED!

3. Orianne Lallemand – Lupo, a farkas, aki színt akart váltani

Újabb történetet kapott Lupo, a farkas, aki játékosan vezeti rá a gyerekeket az élet fontos kérdései: most éppen önmagunk elfogadása a téma. Ez a kedves és mulatságos mesesorozat, amelyet jó mesélni, hallgatni, mindeközben segít felszabadítani a gyermek érzelmeit, a képzeletét, és megszeretteti a gyerekekkel az olvasást és az álmodozást…

ITT MEGRENDELHETED!

4. Axel Scheffler – Pipp és Polli – Az új barát

Axel Scheffler népszerű sorozatának új kötete a féltékenység témakörét járja körbe, és egyszerűen vezeti rá a kicsiket a megoldásra. Most Pipp és Polli a tengerpartra mennek, ahol Pipp rögtön mással kezd játszani. Vajon sikerül megmenteni a barátságukat? Pipp és Polli mindent megold!

12 szuper könyv, amivel lefoglalhatod a gyerkőcöt egy esős délutánon

5. Anna Milbourne – Klasszikusok kicsiknek – Piroska és a farkas

A 2 éves kortól ajánlott könyv Piroska és a farkas klasszikus történetét mutatja be. A könyv betekintő oldalain és felhajtható fülein a legkisebb meseolvasó korosztálytól a nagyobbakig mindenki átélheti ennek a világirodalmi klasszikusnak minden izgalmát és báját – a hagyományos mesekönyvekhez képest sokkal látványosabb formában.

ITT MEGRENDELHETED!

6. Finy Petra – Milu a lovagok között

Finy Petra köteteiben a főszereplőink továbbra is Milu, Kamilla, no meg Bátor és Buci, az időutazók! Jártak már Egyiptomban, Görögországban, az indiánok között – a negyedik kötetben a lovagok közé, Artúr király udvarába repíti őket az időfüst. Feladatuk nem kisebb, mint Ginevra királyné kiszabadítása Merficio fogságából.

7. Quentin Gréban – Lili, a katica

Lili egy icipici katicabogár, csupán három pötty van a hátán. Még nagyon sokat kell tanulnia, de már tudja, mi szeretne lenni, ha nagy lesz: rajzművész! Bármit szívesen lerajzol, viharfelhőt, vízcseppet, vagy akár egy csinos szöcskét is. A szöcske azonban tovaszökken, Lili a nyomába ered, ám hamarosan szem elől téveszti. A kis katica ekkor veszi észre, hogy elveszett…

ITT MEGRENDELHETED!

8. Julia Donaldson, Rebecca Cobb – Papírbabák

Lélegzetelállítóan gyönyörű történet egy kislányról és öt papírbabájáról. Az egymás kezét fogó papírbaba-füzér fantasztikus kalandokra kel: elindulnak a házon át, ki a kertbe, ahol előbb egy játék dinó karmai közül, majd egy sütőkesztyű-krokodil szájából sikerül megmenekülniük, de ezután sem nyugodhatnak meg, mert egy valódi olló fenyegeti őket.

12 szuper könyv, amivel lefoglalhatod a gyerkőcöt egy esős délutánon

9.  Kirsteen Robson – Hová bújt? Keresd meg!

Ez az ellenállhatatlan könyv 25 pazarul illusztrált képrejtvényt tartalmaz, telis-tele bámulatosan aranyos állatokkal, megbeszélendő teremtményekkel, kifürkészendő lényekkel és rengeteg átböngészendő részlettel!

ITT MEGRENDELHETED!

10. Nyulász Péter – A baba bab – Babagombóc

A baba bab című mondókás könyv 2011-es megjelenése óta országos népszerűségre tett szert. Nyulász Péter, a Helka-trilógia szerzője olyan mondókákat válogatott bele, melyek az első lépéseket segítik elő a beszéd útján éppen elinduló gyerekeknek

11. John J. Muth – Zen történetek

A mai rohanó, értékvesztett világban ez a mesekönyv olyan, mint amikor telefonunk csengőhangját Szélcsengőre állítjuk. Víztükre, az óriáspanda három testvér szomszédságába költözik. Tanulságos történeteket mesél a gyerekeknek. A csodás akvarelleken és finom tusrajzokon Jon J Muth három klasszikus zen történetet elevenít fel, ami megnyugtatja a gyerekeket és persze a mesélő felnőtteket is.

12. Angol dalok és mondókák kicsiknek

A legismertebb angol gyermekdalok és mondókák segítségével játszva sajátíthatják el az apróságok a nyelvet. Az óvodások és kisiskolások szívesen ismételgetik, s így szinte észrevétlenül tanulják meg a ritmusos mondókákat, dalszövegeket.  A kedves illusztrációk láttán a kicsinyek könnyen azonosítják és ismételgetik a tanult versikéket, anélkül, hogy olvasni tudnának.

ITT MEGRENDELHETED!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top