Szabadidő

Riasztás a hétvégi hóesés miatt

Havazásra figyelmeztet és riasztást adott ki Veszprém és Vas megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat, emellett szinte az egész országra elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a nagy mennyiségű eső miatt.

Szombat reggelig az északkeleti megyék kivételével sokfelé várható nagy mennyiségű eső, ezért Somogy, Tolna és Zala megyére narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert ezekben a megyékben 24 óra alatt 30 milliméternél is több eső hullhat.

Szombaton kevesebb eső lesz, de azért elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Budapesten és Pest megyében, valamint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Veszprém megyében. Ez utóbbi két megyében a szél is erős lesz, ezért emiatt is külön figyelmeztetés van érvényben.

Szombaton havazás és hófúvás veszélye is fennáll Vas és Veszprém megyében, ezért itt elsőfokú a figyelmeztetés, mert 12 óra alatt 5 centiméternél több hó is hullhat, és a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat is emelhet.

A legtöbb hó szombaton napközben az Alpokalján és a Dunántúli-középhegységben valószínű, általában 5 centiméter eshet. Helyenként (a legmagasabban fekvő részeken) azonban ennél nagyobb mennyiség is hullhat. A kevéssel 0 fok feletti hőmérséklet miatt szombaton a déli óráktól tapadó hó is várható a Győr–Baja vonaltól nyugatra. A nagyobb mennyiségű tapadó hó a Zalai-, Somogyi-dombságban és a Mecsekben valószínű.

Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet –1 és + 6 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet 1 és 9 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top