Szabadidő

Több százan kísérték utolsó sétájára a haldokló kutyát

Miután az állatorvos közölte vele, hogy kedvencét el kell altatni, Mark Woods úgy döntött, különlegessé teszi Walnut utolsó napjait.

A 18 éves whippetet a korával járó keringési- és szívelégtelenség miatt kellett elaltatniuk az orvosoknak. Az utolsó napokra már annyira elfogyott az ereje, hogy a jól megszokott, reggeli, tengerparti sétáját sem tudta saját lábon megtenni. Gazdája, Mark Woods cipelte őt a karjában, mint mondja, azért, hogy négylábú barátja elbúcsúzhasson kedvenc helyétől.

“Az elmúlt 18 év alatt rengeteget sétáltunk itt mi ketten. Kora reggel jöttünk, amikor csak kevesen voltak a parton, de most valamiért úgy éreztem, el kell hívnom a barátokat és az ismerősöket, hogy ők is elbúcsúzhassanak Walnuttól” – nyilatkozta a megtört gazdi, aki az egész világ szívébe lopta be magát a megható sétával.

 Walnut utolsó sétáján, ami a Facebookon szerveződött, végül százak jelentek meg: ismerősök, ismeretlenek, fiatalok, idősek. Voltak, akik saját kutyájukkal jöttek, de olyanok is, akiknek nincs saját kutyájuk, de megindította őket a gazdi felhívása. A közös sétát követően Mark és Walnut útja az állatorvosi rendelőbe vezetett, ahol az injekciót követően Walnut percek alatt örökre elaludt.

 “18 évet töltöttünk együtt, miközben kétszer elváltam, és háromszor megházasodtam. Az életem legnehezebb percein osztozott velem, ez tette őt igazán különlegessé” – emlékezett könnyes szemmel a gazdi, aki Walnuton kívül további három whippet gazdája.

Több százan kísérték utolsó sétájára a haldokló kutyát

Olvass még többet megható kutyatörténeteket az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top