Szabadidő

Tarolt Hajdu Szabolcs filmje Isztambulban

Újabb díjat nyert az Ernelláék Farkaséknál. Hajdu Szabolcs, a világhírű debreceni rendező filmje ezúttal a Boszporusz Nemzetközi Filmfesztiválon győzedelmeskedett.

Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című alkotása nyerte a legjobb filmnek, Papp Szilvia pedig a legjobb vágónak járó díjat a IV. Boszporusz Nemzetközi Filmfesztiválon Isztambulban. Az isztambuli fesztiválon sikerrel szerepelt Bucsi Réka Love című rövidfilmje is, amely a legjobb kisjátékfilm díját hozta el.

Az Ernelláék Farkasáknál Karlovy Varyban elnyerte a legjobb filmnek járó Kristály Glóbuszt és a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat, illetve pár napja elhozta a Cottbus-i Nemzetközi Filmfesztivál legjobb rendezőjének elismerését is. A családi és baráti összefogásból készült alkotás a világpremier óta indiai, mexikói, dél-koreai és amerikai meghívásokkal is büszkélkedhet, sőt Csehországban, Szlovákiában és Litvániában már a mozikban is látható.

A rendező hetedik nagyjátékfilmje a közönség körében is népszerű: a miskolci Cinefesten tartott magyar premieren közönségdíjat nyert, és már szeptemberben élénk érdeklődés követte a rendhagyó filmklub- és lakásvetítéseken, majd a mozikban is, ahol eddig több mint húszezer néző látta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top