Szabadidő

Pénteki időjárás: keleten ónos eső, Pesten viharos szél

Akár tíz fokot is mérhetnek az ország szerencsésebb szegletében lakók holnap, a többieknek marad a nulla fok közötti hőmérséklet, az ónos eső és a szélvihar.

Csütörtök estig az ország legnagyobb részén még kitart a tartós köd, délkeleten és a Dunántúl egyes területein viszont felszakadozik a felhőzet, helyenként hószállingózás is lehet. Éjszaka a Dunától keletre ismét rétegfelhőzet képződik, ködfoltok jelenhetnek meg, míg a Dunántúlon csökken a felhőzet.

Forrás: kiderul.hu
Pénteki minimumok – Forrás: kiderul.hu

Pénteken folyamatosan tisztul majd az idő, hosszabb időre a Nap is kisüthet, ám az északkeleti területeken még borult maradhat az ég. Napközben csapadék általában nem várható, de hajnalban és péntek délelőtt nagyjából a Miskolc–Debrecen-vonaltól keletre előfordulhat kisebb mennyiségű ónos eső, ónos szitálás, fagyott eső. Budapesten és környékén az északnyugatira forduló szelet kísérhetik élénk, erős széllökések kísérhetik. 

Éjszaka –2 és –6 fok között alakul a hőmérséklet, míg nappal 5 és 10 fok valószínű, kivéve északkeleten, ahol a tartósan borús idő miatt alig emelkedik 0 fok fölé a hőmérséklet.

OMSZ/kiderul.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top