Szabadidő

Hideg és köd éjjel, kis napsütés, kis hóesés nappal

Éjszakára bőven fagypont alá csökken a hőmérséklet, míg szerdán a napos vidékeken tíz foknál is melegebb lehet.

Tovább tisztul az idő az ország ködös területein estig, de hiába, hisz éjszaka újabb ködképződés várható. Egyedül a Dunántúlon várható derült égbolt éjszaka. Szerdán majdhogynem marad ez az állapot: a Dunától keletre jellemzően megmarad a borult, párás idő, és az Alpokalján is lehetnek tartósan borult területek. Ellenben a Dunántúl északi részén és a Duna vonala mentén kitisztulhat az idő, a legtöbb napsütésre a Dunántúl déli felén számíthatunk.

Fotó: Tanya Musgrave
Fotó: Tanya Musgrave

Ahol felhős és ködös maradt az ég, azokon a területeken ónos szitálásra, hószállingózásra is fel kell készülni. A szél változó irányból, gyengén fúj majd, míg kedd este a Fertő környékén egy-egy élénkebb széllökés is lehet.

Forrás: kiderul.hu
Forrás: kiderul.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –3 és –8 fok között várható, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a felhős területeken többnyire 0 fok körül, a tartósan napos tájakon 5 és 11 fok között alakul majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top