Szabadidő

Randizás helyett haverokkal házasodnak Japánban

A japán szexprobléma miatt iszonyúan kevés gyermek születik, ezért a japán fiatalok az igaz szerelem felkutatása helyett inkább barátokkal házasodnak.

Már több helyen is olvashattunk a japán szexproblémával, jelesül, hogy a japán fiatalok elképesztően keveset szexelnek, ebből adódóan pedig gyerek sem születik: 1000 japán lakosra 8,4 születendő gyermek jutott az elmúlt 5 év statisztikái szerint.

Randizás helyett haverokkal házasodnak Japánban 

A japán kormány felmérése szerint a férfiak 69%-a és a nők 59%-a nincs is romantikus kapcsolatban, ezért a drasztikus népességcsökkenés megakadályozása érdekében Japánban új felfogással rukkoltak elő: házasodj össze a legjobb barátoddal!

Az elv lényege, hogy a hosszas randizgatás és az igaz szerelemre való várakozás helyett praktikusabb lehet olyan emberrel összekötni az életed, akit egyébként is ismersz és kedvelsz – így tartós, barátságra épülő kapcsolatotok lehet.

Egyesek felvetették, hogy ez párhuzamba hozható a szülők által elrendezett házasságok kellemetlen emlékként élő hagyományával, de sokan gondolják úgy, hogy ez egyszerűen csak egy praktikus megoldás a nagyon is aggasztó problémára.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top