Szabadidő

Hatástalan pénisznövelőt vontak ki a forgalomból

Pénisznövelő, spermaszaporító és mellduzzasztó tablettákat vont ki a forgalomból a Nébih.

Három, internetről is beszerezhető terméket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal. A célellenőrzésen fennakadt 22 napos pénisznövelő tablettát, a 30 darabos Cum Enhancer spermanövelő kapszulát, a 60 darabos ProCurves Plus mellnagyobbító tablettát azért vonták ki a forgalomból, mert a termékeken olyan állításokat tüntettek fel, amilyen hatásokkal a készítmények nem rendelkezhetnek. Emellett a termékek forgalmazója, a székesfehérvári VitX Production Kft. az előírások ellenére a termékeket nem jelentette be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek (OGYÉI).

A forgalomból kivont, hatástalan termékek - forrás: nebih.gov.hu
A forgalomból kivont, hatástalan termékek – forrás: nebih.gov.hu

Ezen felül a termékek élelmiszer kategóriába tartoznak, így az élelmiszerekre vonatkozó jogszabálynak is meg kell felelniük. Például a vásárlók tájékoztatásáról szóló, illetve az élelmiszerekkel kapcsolatos, tápanyag-összetételre és egészségre vonatkozó állításokról szóló rendeletnek szintén nem tett eleget a forgalmazó.

A Nébih a három terméket kivonta a forgalomból, a forgalmazóval szemben milliós nagyságrendű élelmiszer-ellenőrzési bírságot szabott ki. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top