Szabadidő

Egerészölyvet mentettek a Nébih munkatársai

Megmentették egy sérült egerészölyv életét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai.

Bár nem lett volna kötelességük, mégis haladéktalanul kórházba vitték a Nébih Székkutasi Növényfajta-kísérleti Állomásának munkatársai azt a szárnyaszegett egerészölyvet, amelyet a kutatótelep melletti fasorban találtak. A fiatal madár feltehetően áramütés következében sérült meg – írja honlapján a Nébih.

A beszámoló szerint amikor a kutatók rátaláltak a madárra, az egyáltalán nem tudta használni a jobb szárnyát, csak ugrálva próbált menekülni. A rögtönzött mentőalakulat egy zsákkal letakarva a Nébih telephelyére szállította a kiszolgáltatott állatot, amiről haladéktalanul értesítették a helyi vadásztársaság vadőrét.

A vadőr megállapította, hogy valóban egy fiatal egerészölyvvel akadt dolguk a Nébih munkatársainak, amelyet mielőbb madárkórházba kell juttatni, hogy szakszerű kezelést kaphasson. A madarat az állomásvezető vette gondjaiba, aki személyesen szállította el a Szegedi Vadaspark Természetvédelmi Mentőközpontjába. A gyors és felelős közreműködésnek köszönhetően az egerészölyv időben megkapta a megfelelő ellátást, így biztonságban várhatja a felépülését.

„Ez az akció is rámutatott arra, hogy a Nébih valamennyi dolgozója elkötelezett a környezet védelme mellett. A Székkutason zajló fajtakísérleti munka eredményességét nagymértékben befolyásolja a kártevők elleni védekezés hatékonysága. Ebben a véget nem érő harcban hasznos segítőinknek tekintjük a ragadozó madarakat, mivel étlapjukon jó néhány kártevő szerepel, köztük pockok, egerek és káros rovarok (lótetű, sáska) egyaránt” – olvasható a Nébih honlapján. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top