nlc.hu
Szabadidő

Felgyógyult gólya

Csodálatos gyógyulás: újra megtanult járni, repülni a megégett és lebénult gólyafióka

Visszatérhetett a természetbe Visske.
Visske

Tavaly júliusban 22 ezer voltos áram rázott meg egy gólyafiókát a Borsod vármegyei Vissen, még a tollai is leégtek a szárnyáról. A sérült madár a Mályi Természetvédelmi Egyesülethez került akkor. Azóta meggyógyult, és a napokban szabadon is engedték a Visske névre keresztelt madarat.

Amikor átvettük, konkrétan égett szaga volt a madárnak. Remegett, önkívületi állapotban volt szegényke. Hét napig küzdöttünk ketten a kis gólyával azon, hogy ő fel tudjon állni. Azért van erre szükség mert, hogy ha nagyon sokáig fekszik egy madár, akkor már nem szoktak többé felállni”  – mesélte az RTL Híradónak Lehoczky Krisztián, az egyesület elnöke.

A gólyafióka lebénult, a jobb lába meg is égett. Képtelen volt egyedül enni és inni, újra kellett tanulnia járni. Nyolc hónapig tartott a teljes felépülése, de végül sikerült olyan jó állapotba kerülnie, hogy visszatérhetett a természetbe.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top