Szabadidő

Megrázó találkozás – így öleli egymást a három nővér, akiket elszakított a sors

Mintha a Három nővér története játszódott volna le a Keresem a családomban.

Tánya még a hajdani Szovjetunióban beleszeretett egy ott dolgozó magyar férfibe, és fejest ugrott az ismeretlenbe, elhagyta hazáját, hogy új életet kezdjen azzal a férfival, akit szeret. “Neki orosz, kék szemű nő kellett, így engem választott. Csinos férfi volt, és belezúgtam. Megszülettek az ikrek, szépen éltünk, amíg meg nem változott.  A férjem inni kezdett, volt, mikor bántott, volt amikor megvert. A gyerekek ezt látták” – mondta Tánya, akinek házasságából hamar rémálom lett, volt, hogy az asszony élete is a veszélybe került.

Az asszonynak senkije nem volt Magyarországon, próbált talpon maradni, harcolni, de végül az  alkoholhoz fordult. Aztán az élet keményen megijesztette… Azt mondja, nagyon nehéz volt a mélyrepülését nyilvánosan felvállalnia, de reméli, történetével tanulsággal szolgálhat másoknak. “A legkisebb lányomat elvette a gyámügy emiatt, de azóta talpra álltam. Azt mondtam, hogy nem halok bele ebbe, azóta nem iszom, és próbálok rendbe hozni mindent.”

Ennek az új életnek fontos része, hogy a régen elszakított orosz gyökereit felkutassa. A műsorban az asszony elmesélte, hogy milyen csodás emlékei vannak gyerekkoráról, hogy milyen nagy szeretetben nevelkedett testvéreivel. Egy ideig tartotta a két nővérével a kapcsolatot, de aztán elveszítették egymást. Próbálta keresni a nővéreit, de nem találta meg őket, és ők sem keresték húgukat. “Nincs miért haragudniuk, talán azért, hogy eljöttem külföldre, és otthagytam az anyukámat” – mondta az asszony.

A Keresem a családom stábja Dunaújvárosból indult, hogy Moszkván és Tulán keresztül egészen a messzi Szibériáig utazzon, és segítsen Tányának. Liluék nyomozásba kezdtek egy családfakutató cég segítségével, majd rábukkantak Tánya két nővérére, akik messze élnek egymástól.

Megrázó találkozás - így öleli egymást a három nővér, akiket elszakított a sors

Lubov Tánya egyik nővére, Tulában fogadta a stábot: “Tánya egyszer csak küldött egy levelet, és megírta, hogy Magyarországon van, férjhez megy, a szüleim majdnem belehaltak” – mesélte Lubov, aki húga videoüzenete láttán sírva fakadt, és alig várta a találkozást. Galina, a középső nővér Nyugat-Szibériában fogadta a stábot, elmondta semmit nem tud testvéréről, és bár próbálta keresni, mivel nem tudta az új vezetéknevét, nem talált rá. “Nagyon szeretném látni, nagyon örülök” – mondta Galina.

Megrázó találkozás - így öleli egymást a három nővér, akiket elszakított a sors

A három nővér, három kemény sorsú asszony megrázó találkozása végül a kamerák előtt zajlott. Évtizedek óta magukban hordott sebek szakadtak fel…

Megrázó találkozás - így öleli egymást a három nővér, akiket elszakított a sors

Keresem a családom, minden kedden este az RTL Klubon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top