Szabadidő

5 film, amit nagyon várunk 2017-ben

Már csak másfelet kell aludni, és itt az újév! Lássuk, mire fogunk beülni a moziba 2017-ben.

Első helyen kell megemlíteni Ridley Scott klasszikusának, a Szárnyas fejvadásznak a folytatását, a Blade Runner 2049-et, már csak azért is, mert részben Budapesten forgatták a filmet Ryan Gosling és a szuperjófej Harrison Ford főszereplésével. Goslingot és feleségét többször is lefotózták Budapest belvárosában, Ford pedig biciklijével járta az országot és elképesztően szimpatikus módon fotózkodott magyar rajongóival.

A film persze nem ettől izgalmas, hanem attól, hogy 1982 után Ford ismét Deckard bőrébe bújik, Gosling pedig ezúttal elődje nyomdokaiba lépve igyekszik egy sötét titkot felgöngyölíteni. A rövidke trailer láttán pedig csak egy gondolatunk marad: nagyon messze van még a jövő nyár.

Valamivel közelebb van 2017 májusa, amikor ismét megszállja a mozikat az elmúlt évek leglököttebb szuperhős-csapata, érkezik ugyanis a Galaxis őrzői Vol. 2, vagyis visszatér Star-Lord, Gamorah, Drax, Rocket és Groot a mutáns fa, akiből az első rész után táncoslábú (gyökerű?) palántát faragott James Gunn rendező. A Chris Pratt főszereplésével érkező folytatásban tehát újra lesz Zoe Saldana, Dave Bautista, illetve Bradley Cooper és Vin Diesel, utóbbi kettő hang formájában. Az első rész üdítően viccesre sikerült a sokszor túlkomolykodott szuperhős-filmekhez képest, nem beszélve a csodálatos zenei aláfestésről. Reméljük a rendező és színészei ezúttal is mertek önfeledten baromkodni.

Még egy szuperhősös filmre érdemes lesz beülni jövőer, ez pedig a Wonder Woman. Több szempontból is érdekes alkotás, de a legfőbb erénye, hogy végre itt egy ízig-vérig női szuperhős, aki nem csak a csinos biodíszlet szerepét tölti be a vásznon. Az izraeli Gal Gadot vállán így nagy teher nyugszik, de a trailer alapján szuperhősi magabiztossággal fogja venni az akadályokat. Külön vicces, hogy a férfi főszerepet Chris Pine játssza, akit a legújabb Star Trek filmek Kirk kapitányaként ismerhetett meg a világ.

Komolyabb vizekre evezve valószínűleg nagyot fog szólni a Tom Hardy nevével fémjelzett háborús dráma, a Dunkirk, amelyben a sármos főhős mellett olyan nevek láthatóak, mint Cillian Murphy, Kenneth Branagh vagy James D’Arcy, akit többek között az Agent Carter című Marvel-sorozat imádnivaló inasaként ismerhetnek a rajongók. Ja igen, a rendező Christopher Nolan neve is garancia rá, hogy a 2017-es év egyik legjobb filmje lehet a Dunkirk.

Végezetül egy izgalmas és aktuáls sci-fi thriller, a The Circle következik, amelyben Tom Hanks egy mindenható IT-cég vallási vezetőre emlékeztető első emberét játssza, mellette a főbb szerepekben Emma Watson és a már említett Galaxis őrzőiben is szereplő Karen Gillan, illetve a Csillagok háborúja VII. epizódjában, az Ébredő erőben remeklő John Boyega tűnnek majd fel. A technológia mindent behálózó világáról festett ijesztő képet látványos animációs megoldások, illetve Hanks figurájának félelemkeltő karizmája teszi teljessé.

Te melyik filmet várod a legjobban 2017-től?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top