Szabadidő

Nemes Jeles László újabb jelentős díjat nyert

Nemes Jeles László újabb jelentős nemzetközi díjat söpörhetett be a Saul fia rendezéséért. Ezúttal Londonba invitálták a kritikusok legtekintélyesebb díjátadójára.

A legtekintélyesebb angol filmkritikusok vasárnap este a londoni May Fair Hotelben osztották ki díjaikat. A Londoni Kritikusok Köre – London Critics’ Circle – filmes szekciójának 140 tagja szavazott az elismerésekről.

A 37. alkalommal megrendezett díjátadón az Oscar-szezon favoritja, Damien Chazelle Kaliforniai álom című musicalje kapta a legjobb film díját.

Nemes Jeles Lászlónak a legjobb rendező díját ítélték Saul fia című holokausztdrámájáért, amely tavaly számos más trófea mellett elnyerte az Oscar-díjat is. Ebben a kategóriában a magyar filmrendezőn kívül a díjra jelölték

  • Maren Adent – Toni Erdmann
  • Damien Chazelle-t – Kaliforniai álom
  • Barry Jenkinst – Holdfény
  • Kenneth Lonergant – A régi város című filmek rendezéséért.

A Saul fia a legjobb külföldi film kategóriában is esélyesként indult, ám azt végül a Toni Erdmann című német vígjáték kapta meg. Ken Loach Én, Daniel Blake című társadalmi drámája az év legjobb brit/ír filmje kategóriában győzött.

A színészi díjakat A régi város főszereplője, Casey Affleck, illetve Isabelle Huppert kapta Az eljövendő napok című filmben nyújtott alakításáért. A mellékszereplők kategóriájában megosztva Mahershala Ali Holdfény című filmben és Tom Bennett Szerelem és barátság című filmben, illetve Naomie Harris a Holdfény című filmben mutatott játékát jutalmazták a Londoni Filmkritikusok Körének díjával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top